Problem getting on internet

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Robert1

Thread Starter
Joined
Jan 6, 2001
Messages
185
I had to disconnect while my laptop was updating the security centre so that someone could use the phone (I was using a dialup connection). When I went back on, I did the update process again, but I was also forced me to reload the program. When I completed that process, I found I was unable to raise any web pages.

Now I am back home again, with my wireless connected via a high speed connection. The wireless connection seems to be working OK, indicating a connection speed of 11Mbps/sec. but I still couldn't get on the 'net.

I disabled the virus checker, firewall and privacy options. Still didn't work. Does anyone have suggestions on what I need to do to get my laptop to go on the web again?

Any assistance would be gratefully appreciated.

Robert
 

Robert1

Thread Starter
Joined
Jan 6, 2001
Messages
185
Well, to anyone who is interested: I am on the 'net again, and with my laptop even! I don't know what happened, but when I tried again, for the umpteenth time, the web came up!

If anyone knows what my problem was, I would appreciate hearing from you. I was unable to get onto the internet for about a week while I was travelling. So I don't want that to happen again! Or rather, if it does happen again, I would like to know how to solve the problem.

Robert
 

LDTate

Malware Specialist
Joined
Aug 13, 2004
Messages
789
What windows version are you running? If it's one you can do a restore on, try to restore from a day before the problem started.
 

Robert1

Thread Starter
Joined
Jan 6, 2001
Messages
185
I am using XP Pro, and it does indeed have system restore, according to the manual. Listed in the manual's index under 'system restore' rather than 'restore', which was my first thought as a search term, but by browsing the table of contents I finally found it.

Thank you for an excellent suggestion, LDTate.

All best to you and thank you for volunteering your time on this great service!

Robert
 

beo

Joined
Nov 5, 2004
Messages
3
Hello,

I have the same problem as Robert described - my network connections seem to be all up to speed but i cannot use the internet ... Usually i just get the message

"server not found"

but sometimes i get what _almost_ looks like a normal microsoft messagebox telling me that

"the search did not find a match" or suchlike.

There have been occations when i for the umphteenth time try accessing the same page, i actually manage it and then the whole internet works as perfectly as ever before, but these times are getting more and more scarce. Now, internet typically works five minutes after startup in one out of twenty startups...

I've had the problem a couple of weeks now and hence unfortunately think that the "restore-operation" hinted of above is lost in the swirls of time..

Help would be most appreciated!

/beo
 

beo

Joined
Nov 5, 2004
Messages
3
And, for all that are interested to know; as I am a total newbie to this forum, I am not able to access my private messages ... :(

Edit: well, and that was valid until this my second post ... :)
 
Joined
Jan 17, 2004
Messages
553
Please start your own thread for this matter. Because yours is the last name posted, and not the name of the thread starter, nobody can tell from the main page that your are having a problem. When you post, please include this....

Please go to http://www.majorgeeks.com/download.php?det=3155

Please note: When you download HijackThis put it in its own permanent folder like My Documents for example. DO NOT download to a temp folder or the desktop.

Launch program and click on the SCAN button. After scan click on “ Save Log “. It should save to Notepad.

Click on Edit, then Select All. Then click Edit again then Copy. Then paste log back here in a reply.

DO NOT have HijackThis fix anything yet. Most of what it shows will be harmless / needed stuff. Wait for an expert to review it and advise you.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Top