1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

[problem] - Internet is OK.. but sometimes certain pages won't load.

Discussion in 'Networking' started by casual_as_usual, Apr 7, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. casual_as_usual

    casual_as_usual Thread Starter

    Joined:
    Apr 7, 2008
    Messages:
    4
    Hello.. this is my first post..
    I have a minor yet irritating issue.

    It doesn't occur too regularly but when it does I can't figure out what causes it.
    I have no problem with my internet, and I keep my computer running well but
    for some reasons.. sometimes the browser suddenly just decides to not load the
    pages i frequent most.. like: google, myspace, deviantart, warez-bb and a few others
    (doesn't matter if its Firefox, IE, Opera etc...) but many others like mycareer, netbank
    hotmail, have no problems loading. So its not that my internet drops out because
    even msn messenger loads fine.

    I try many things, like disable firewall and AV.. release and renew ip..
    uninstall and re install network driver.. delete cache.. reset modem.. EVERYTHING!!
    but it doesn't fix it.. and then suddenly it will be all fine again.

    Its obvious that there are little men inside my bookmarks folder having a good laugh
    while they suspend them pages from loading but I just want to know what the
    hell they're tweaking so I can at least know where to go to try to fin it the next
    time they get drunk and play that annoying prank again!!

    nah but seriously.. i can't figure out why it does this.. since I don;t get
    the standard "page failed to load" message.. It just hangs and hangs and eventually
    just stops trying to load. Its really annoying.

    Anyway if someone could clear it up for me thanks a million.
     
  2. JohnWill

    JohnWill Retired Moderator

    Joined:
    Oct 19, 2002
    Messages:
    106,418
    I'd be looking for malware if it comes and goes.
     
  3. casual_as_usual

    casual_as_usual Thread Starter

    Joined:
    Apr 7, 2008
    Messages:
    4
    thanks for reply JohnWill
    but im quite sure its not malware.
    I clean my system regularly and the most i ever find is
    a few low risk cookies. I also do not see any foreign process or
    suspicious activity while it happens. The only thing I can think of
    is that since it occurs to only the pages I frequent heaps then it has to
    be a cache or TEMP files or sum crap like that. I just don't know where to
    look though.


    Anyway its not a major issue.. just an annoyance, but if anyone could
    help me understand it then that would be much appreciated.
     
  4. JohnWill

    JohnWill Retired Moderator

    Joined:
    Oct 19, 2002
    Messages:
    106,418
    Hard to believe there's no process running, yet you see that odd behavior. I think you may need to take a snapshot of the running processes when the problem occurs, and again when you have just rebooted and everything is working fine. I'd be looking for what's running when the issue occurs.
     
  5. casual_as_usual

    casual_as_usual Thread Starter

    Joined:
    Apr 7, 2008
    Messages:
    4
    Bro theres no suspicions process running..
    Its happening right now to me.. I can load this page fine but others just hang!!

    I took a screen of taskmanager at startup and the only new processes running..
    I also did a scan with Hijackthis and ran Security Task Manager..

    The only change now is that firefox is running!
    This page loaded fine.. google loaded fine this time..
    but myspace.. youtube.. tinypic etc etc just iddle and eventually give a page load error!!
    one thing i've noticed is that google reloaded i was signet out.. so theres something happening with cookies! (i know ur probably thinking now.. that sounds like malware.)
    but i scan with hijack this.. and the log is identical to what it was to the startup log.
    Its not malware.. its so freaken annoying!!
    Im close to formatting to fix it but i thought I would find help somewhere.
    Im not a pc guru so I can't figure it out.. but there doesn't seem to any here either
    providing some good help!!

    not been rude, but there just isn't help coming my way~!~


    edit: Ok I think I have tracked the problem!!
    I think its my queer service provider.. one thing I didn't check before
    was whether the other computers experienced the same problem..
    and yes they all have the exact same issues.. So it comes down to
    the service provider.. I contact them and they are dumb they said
    whenever it happens just to unplug the modem for a few minutes.. yeah nice fix..
    So I got them to come and replace the modem first and then I will resort to
    a bodgy fix if all else fails!

    Anyway problem fixed.. (or at least understood!)
     
  6. JohnWill

    JohnWill Retired Moderator

    Joined:
    Oct 19, 2002
    Messages:
    106,418
    Glad you're making progress. :) The reason no help was coming your way is we ran out of suggestions. It's pretty surprising that the ISP is causing this issue, I'd be looking at common elements, the router first, then the modem.
     
  7. casual_as_usual

    casual_as_usual Thread Starter

    Joined:
    Apr 7, 2008
    Messages:
    4
    Yeah I too doubt its the actual ISP... thats why I want them to change the modem.
    (they recently installed a netgear modem/router) so if the problem is in that device then
    it will fix the problem for good.. I never had that problem before.

    Thanks for trying anyway Champ :)
     
  8. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/701183

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice