Problem reinstalling ME

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Jyccyj

Thread Starter
Joined
Jan 6, 2003
Messages
63
Hullo
I am having to reinstall my entire system and have a Recovery CD, no floppy, to do so.
I am presented with the option "Recover hard disc partition and software".
"Create Primary DOS Partition" comes up then the drive integrity is verified and formatting takes place.
Installing the software comes next ,makes an attempt at starting then produces "!!!!Error F3D failed!!!"
I thought there was something corrupt about the disc but there isn't.
Is there anything I can do or do I have to see an expert which will cost.
I would appreciate any suggestions.
 

Styxx

Banned
Joined
Sep 8, 2001
Messages
4,888
With either brand, you must have the original hardware installed only. Add-in hard drives and cards must be unplugged off the mainboard. Additionally, there must be only one (1) Primary DOS partition on the Hard Drive using 100% of the drive, if it was that way it came from the factory.

Please let the forum know of your hardware configuration as well as the computer brand you're using and we can further advise you.
 

Jyccyj

Thread Starter
Joined
Jan 6, 2003
Messages
63
Thanks for your response.I am using a Toshiba Satellite 1800 700 laptop 850MHz Pentium III and System ME. It is approximately18mths old.When purchased it came with only one recovery disk,one disc with utilities and drivers. There was no floppy disc and no Windows ME disc.
As I said the recovery disc fails .Hope you can help.
Thanks
 
Joined
Jan 11, 2003
Messages
138
Originally posted by Jyccyj:
Thanks for your response.I am using a Toshiba Satellite 1800 700 laptop 850MHz Pentium III and System ME. It is approximately18mths old.When purchased it came with only one recovery disk,one disc with utilities and drivers. There was no floppy disc and no Windows ME disc.
As I said the recovery disc fails .Hope you can help.
Thanks
Hi Jyccyj
Why not just creat a start up disk?

Goto the control panel and add/remove and then startup tab and creat one but then you will still need a window disk or recovery disk to reinstall windows again.
 

Styxx

Banned
Joined
Sep 8, 2001
Messages
4,888
Also it may be because there are pregrams on your HDD. you may need to bak up all sensitive data, then format first. Email Toshiba tech support for help with your issues.

I have gotten bad Restore CDs from the factory new with new computers. Call toshiba for an inquiry about a new restore CD for your computer unit

Got extended warrantee?

you may need to request and consult a users manual for your computer on Recover procedures.
 
Joined
Nov 3, 2004
Messages
2
We have the same problem, did you resolve it, if so the information to resolve the problem would be most usefull
 

Jyccyj

Thread Starter
Joined
Jan 6, 2003
Messages
63
Sorry I can't be of any help as the problem was never resolved.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Members online

Top