Problem with ALL GAMES!

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

N3W5P4P3R

Thread Starter
Joined
Apr 5, 2008
Messages
9
I have an issue where my monitor when a lot goes on in a game turns into a complete blur. For example, in 1.6 if there's several smokes, it'll happen. Or in 2142, it'll happen whenever 'cause that game has a lot going on at once. It immediately fixes itself if I ALT+TAB for 1.6, but since 2142 is pretty demanding, my game actually just ends up crashing. Anyway, the crashing of 2142 isn't an issue since it wouldn't happen if this problem didn't work.

I tried to screenshot what showed up on my screen, but the screenshot shows what's supposed to be visible, so I'm assuming this is a monitor problem?

Here's some pictures:





It's really annoying especially since I play 1.6 at a competitive-level and smokes being thrown at once is not a "once-in-a-blue-moon" deal. 2142 is absolutely unplayable because it immediately crashes after the screen blurs like that.

Shuttle SN21G5
Monitor: Samsung SyncMaster 931c
Video card: EVGA e-GeForce 7900 GT KO 256MB
RAM: Just generic 1GB

Thanks ahead of time.
 
Joined
Nov 8, 2007
Messages
1,689
if you say that it restarts your computer its most likely not your monitor..
when was thew last time that you updates you video card drivers?
 

N3W5P4P3R

Thread Starter
Joined
Apr 5, 2008
Messages
9
I didn't say anything about restarting. :eek:

I thought drivers would be an issue so updated them as soon as I started getting this problem. :<
 
Joined
May 12, 2007
Messages
2,487
few questins first. Firstly, what xactly is 1.6? Not a game I am famliar with, and I assume you mean battlefield 2142 ( os opposed to 2142: Space conquest, for wxample). Secondly, what win are you using, and what sys specs, espscially graphics card, cpu, mobo. Also need to know what screen res you are trying to run in, to be able to lok for a solution :)
 

N3W5P4P3R

Thread Starter
Joined
Apr 5, 2008
Messages
9
1.6 = Counter-Strike 1.6
2142 = Battlefield 2142

Forgot to mention CPU, but I did provide some specs in the original post. :/ Anyway I have a AMD Athlon 64 X2 4200+ Manchester running 32-bit XP Pro. My computer's a Shuttle (as already mentioned) and it came with a motherboard attached to it. Windows resolution I use is 1280x1024 and ingame I always use 800x600.
 
Joined
Oct 9, 2007
Messages
1,351
hmmm well im not sure but just check if the fans are working ok and clear out all the dust in the case to start if you havnt already
 

N3W5P4P3R

Thread Starter
Joined
Apr 5, 2008
Messages
9
Try doing it with a different monitor.
btw what CAL are you? or are you CEVO. kthx
0:1:48414, played CAL-P with enL for playoffs but team died and I strayed away from CS. My friends and I pugged CAL-O CZ and ****ed around and that didn't do so well, but we're going to have another go at it.
Its probreally a video card error. You probreally dont have enough Video memory.


Go here http://forums.techguy.org/hardware/702057-i-cant-belive-vista-chipset.html
:/ 256MB isn't enough? Keep in mind this used to not be an issue, as I used throw like 50 smoke grenades in spawn and walk around because I used to get 100FPS. Then Steam went with their Community crap and the in-game ads and somehow managed to make an old-*** game laggy yet again.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Members online

Top