Problem with Battle Realms Graphics on WinXP & Geforce4MX440

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

ozmarcos

Thread Starter
Joined
Jan 24, 2005
Messages
2
Hello everybody!
I would like to ask if you have had any problems playing Battle Realms recently. I have the following configuration:

- WinXp Home
- Geforce4 Mx 440 64MB
- DirecX 9.0c
- Nvidia Drivers updated to last version

The problem I'm facing is that all the buildings, the grass and the trees appear just in the white color. All the game beauty isn't there anymore.... :(

Anyone knows how to fix it? :D

obs.: I have a 1.02 Battle Realms Brazilian (English) version. And the update patches doesn't work with my version. It's all original and legal... (y)

 

Couriant

James
Moderator
Joined
Mar 26, 2002
Messages
39,330
Brazilian (english)?? hmm...

Your graphic specification is ok. The minimum requirements is 64Mb.

I don't know what would cause it. Have you uninstalled it and reinstalled it?
 

ozmarcos

Thread Starter
Joined
Jan 24, 2005
Messages
2
Hi Tidus4Yuna,

I believe my version is the English version because it's all in English and there's no mention to a Brazilian version in the site. And I bought in Brazil, at an specialized game shop... (y) (it is totally legal) :)

But still, the updates doesn't work with my version...

The thing is: I used to play this game in Windows 98 with Geforce2 and it worked just fine. Now that I have WinXP and Geforce4 I'm getting this graphic problem.

I start to believe that maybe it's a Geforce4 uncompatibility... :eek:

I already have tryed to reinstall it in my WinXp system and even try to intall it under Windows 98 with the same hardware but DirectX8 (witch comes in the Game CD).

Thanks for the interest! (y)
 

Couriant

James
Moderator
Joined
Mar 26, 2002
Messages
39,330
Sorry for long reply, I didn't get the message that you replied.

I'm sure that the version is English (US). Have you tried the North America/n site for the patch?

Also do you have any other games that have the same problem? The Sims and SimCity 3000 might have the same problem.
 
Joined
Dec 6, 2004
Messages
335
This game is old enough to have compatiblity errors with XP. Go to the offical site and check if they're any patches. Also try setting the compatibility to windows 98, to do so just go to the properties of the game executable file.
 

Couriant

James
Moderator
Joined
Mar 26, 2002
Messages
39,330
funkd, I didn't have any problems installing on XP so I don't think Compatibility wouldn't be the issue. I'm thinking that the graphics card is not up to the task.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Members online

Top