1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Problems connecting my Sony Vaio to wireless connection

Discussion in 'Networking' started by absolutenoob, Aug 30, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. absolutenoob

    absolutenoob Thread Starter

    Joined:
    Aug 30, 2008
    Messages:
    3
    Hi everybody.

    I have a linksys WRT54G2 router that i recently bought. and i have this old laptop its from around 2004 if i remmebr right. its a sony vaio VGN-A130B, and im running windows xp professional vrsion 2002 service pack 1.

    now the problem is i see all availbele wireless networks including my own, but when i choose mine and enter the network key (i believee its the network secturity key) and click connect nothing happens, it does not connect but it doesnt give me a message saying couldnt connect either....what should i do?

    i was searching the internet and there was something about putting a service pack 2??? sorry guys im pretty new to this stuff please help me out.

    do i have to configure my router or something? do i have to install some software on my laptop?
     
  2. avisitor

    avisitor

    Joined:
    Jul 12, 2008
    Messages:
    1,710
    Chances are you got the key wrong. And you probably shouldn't still be using SP1
     
  3. JohnWill

    JohnWill Retired Moderator

    Joined:
    Oct 19, 2002
    Messages:
    106,418
    SP2 introduced a LOT of wireless improvements, you really should be using SP2 at least, and now SP3. Note that SP1 doesn't support WPA, so that could be another issue.
     
  4. absolutenoob

    absolutenoob Thread Starter

    Joined:
    Aug 30, 2008
    Messages:
    3
    thanks for the reply, im absolutely sure i've put in the key right.

    now regarding the SP, i will update and see what happens.
    i will let you guys know of the outcome.
     
  5. JohnWill

    JohnWill Retired Moderator

    Joined:
    Oct 19, 2002
    Messages:
    106,418
    You also never told us what level of encryption you're trying to use, WEP or WPA.
     
  6. absolutenoob

    absolutenoob Thread Starter

    Joined:
    Aug 30, 2008
    Messages:
    3
    Thank you guys for the replies.

    Installing SP2 solved the problem!

    and just to answer , the level is WPA.
     
  7. avisitor

    avisitor

    Joined:
    Jul 12, 2008
    Messages:
    1,710
    Yeah, SP1 didn't support WPA.

    Anyhow, you can mark your thread solved with the Mark Solved button at the upper right hand corner of the thread.
     
  8. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/745392

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice