1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Solved Problems with Explorer Details View

Discussion in 'Windows 10' started by ron40, Dec 10, 2019.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. ron40

    ron40 Thread Starter

    Joined:
    Jul 6, 2004
    Messages:
    313
    First Name:
    Ron
    I want to change my Explorer Details display so that it does not divide the list into alphabetic groupings, I.E. Q-Z, A-H etc. I want it to be the old way with the entire folder displaying from A-Z. I find this arrangement useless to me. I cant find this info, partly because it is extremely difficult to describe on a Google search line in 1 sentence.

    Tech Support Guy System Info Utility version 1.0.0.4
    OS Version: Microsoft Windows 10 Home, 64 bit
    Processor: Intel(R) Core(TM) i7-6700 CPU @ 3.40GHz, Intel64 Family 6 Model 94 Stepping 3
    Processor Count: 8
    RAM: 16333 Mb
    Graphics Card: NVIDIA GeForce GTX 750 Ti, -2048 Mb
    Hard Drives: C: 920 GB (492 GB Free); D: 10 GB (1 GB Free); R: 1863 GB (1672 GB Free);
    Motherboard: HP, 828A
    Antivirus: Windows Defender, Enabled and Updated
     
  2. Couriant

    Couriant Trusted Advisor

    Joined:
    Mar 26, 2002
    Messages:
    34,908
    First Name:
    James
    File Explorer or Internet Explorer?

    If File Explorer, I am not entirely sure what you mean by A-H Q-Z... Can you provide a screenshot?

    If you are talking about the file names, click on View on the top and under Layout it has multiple options. Most should automatically be in alphabetical order. Note, folders comes first before files.
     
  3. ron40

    ron40 Thread Starter

    Joined:
    Jul 6, 2004
    Messages:
    313
    First Name:
    Ron
    I was referring to Windows Explorer, sorry for the ambiguity. I solved it by opening Win Exp, Rt clicking in the file pane & changing "Group By" to anything group by.jpg else
     
  4. Couriant

    Couriant Trusted Advisor

    Joined:
    Mar 26, 2002
    Messages:
    34,908
    First Name:
    James
    OK, I knew it was a setting but didn't think of the Group part :)
     
As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/1236948

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice