1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

RAM UPGrade

Discussion in 'Hardware' started by jlehmo7, Dec 29, 2001.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. jlehmo7

    jlehmo7 Thread Starter

    Joined:
    Nov 10, 2001
    Messages:
    43
    AMD-K6 3D processor, 220MB total Ram, Win 98


    I just added an SDRam 133/128mb to my computer. How can I maximize its performance? After I installed the card, the computer seems really slow.
     
  2. SavvyLady

    SavvyLady

    Joined:
    Oct 14, 2001
    Messages:
    2,218
    Is it showing up? go to my computer & right click & go to properties ... see if its showing up.
     
  3. jlehmo7

    jlehmo7 Thread Starter

    Joined:
    Nov 10, 2001
    Messages:
    43
    I don't see it on there, but the amount of mb's increased under system resoures.
     
  4. SavvyLady

    SavvyLady

    Joined:
    Oct 14, 2001
    Messages:
    2,218
    what was the reason you added RAM.. is there another problem?
     
  5. jlehmo7

    jlehmo7 Thread Starter

    Joined:
    Nov 10, 2001
    Messages:
    43
    it only had 92mb of ram before
     
  6. SavvyLady

    SavvyLady

    Joined:
    Oct 14, 2001
    Messages:
    2,218
    what Im trying to get to is ... was you having troubles like this before you added the RAM?
     
  7. SavvyLady

    SavvyLady

    Joined:
    Oct 14, 2001
    Messages:
    2,218
    do you have an anyi-virus program onboard & is it updated?

    also... do you have ad-aware?
     
  8. jlehmo7

    jlehmo7 Thread Starter

    Joined:
    Nov 10, 2001
    Messages:
    43
    under the systems resources tab, it is showing that it is 29% free. I saved alot of stuff on zip, cleaned the temp files out of DOS, etc. It should be operating better that what it is.
     
  9. jlehmo7

    jlehmo7 Thread Starter

    Joined:
    Nov 10, 2001
    Messages:
    43
    yeah, i use mcafees and ad-aware.
     
  10. SavvyLady

    SavvyLady

    Joined:
    Oct 14, 2001
    Messages:
    2,218
    ok ... do this for me...
    go to start/run... type in msinfo32 & click ok
    then go to software envirement click the (+) plus
    then go to startup & click it

    after it loads on the right go to edit & click select all... then back to edit & copy...
    come back & paste it here
     
  11. jlehmo7

    jlehmo7 Thread Starter

    Joined:
    Nov 10, 2001
    Messages:
    43
    Microsoft Windows 98 4.10.2222 A
    Upgrade using OEM CD /SrcDir=F:\WIN98 /IQ /U:xxxxxxxxxxxxxxxxx
    IE 5 5.00.2614.3500
    Uptime: 0:01:27:58
    Normal mode
    On "DESKTOP" as "Default"
    Compaq Computer Corporation
    AuthenticAMD AMD-K6(tm) 3D processor
    220MB RAM
    25% system resources free
    Windows-managed swap file on drive C (9207MB free)
    Available space on drive C: 9207MB of 11719MB (FAT32)
    Available space on drive D: 1839MB of 2925MB (FAT32)
     
  12. SavvyLady

    SavvyLady

    Joined:
    Oct 14, 2001
    Messages:
    2,218
    thats not your startup group
    you can do this while reading what I posted.... no need to shut this window


    go to start/run... type in RUN msinfo32 & click ok
    then go to software envirement click the (+) plus
    then go to startup & click it

    after it loads on the right go to edit & click select all... then back to edit & copy...
    come back & paste it here
     
  13. jlehmo7

    jlehmo7 Thread Starter

    Joined:
    Nov 10, 2001
    Messages:
    43
    Microsoft Office Startup Group "C:\Program Files\Microsoft Office\Office\OSA9.EXE" -b -l
    Iomega Watch Startup Group "C:\Program Files\Iomega\Tools\IOWATCH.EXE"
    Iomega Startup Options Startup Group "C:\Program Files\Iomega\Tools\IMGSTART.EXE"
    Zip Disk Icons Startup Group "C:\Program Files\Iomega\Tools\IMGICON.exe"
    Refresh Startup Group "C:\Program Files\Iomega\Tools\refresh.exe"
    America Online 7.0 Tray Icon Startup Group "C:\Program Files\America Online 7.0\aoltray.exe" -check
    OCRAWARE Startup Group C:\OPLIMIT\OCRAWARE.EXE
    Scanner Detector Startup Group "C:\Program Files\ScanSuite\SDetect.exe"
    Taskbar Display Controls Registry (Per-User Run) RunDLL deskcp16.dll,QUICKRES_RUNDLLENTRY
    AIM Registry (Per-User Run) C:\PROGRAM FILES\INSTANT MESSENGER\aim.exe -cnetwait.odl
    ScanRegistry Registry (Machine Run) C:\WINDOWS\scanregw.exe /autorun
    TaskMonitor Registry (Machine Run) C:\WINDOWS\taskmon.exe
    SystemTray Registry (Machine Run) SysTray.Exe
    EM_EXEC Registry (Machine Run) c:\mouse\system\em_exec.exe
    CPQEASYACC Registry (Machine Run) C:\Program Files\Compaq\Easy Access Button Support\cpqeadm.exe
    EACLEAN Registry (Machine Run) C:\Program Files\Compaq\Easy Access Button Support\eaclean.exe
    Compaq Internet Setup Registry (Machine Run) C:\Compaq\Internet\InetWizard.exe /RUN
    CISrvr Program Registry (Machine Run) C:\COMPAQ\INTERNET\CISRVR.EXE
    AvconsoleEXE Registry (Machine Run) C:\Program Files\Network Associates\McAfee VirusScan\avconsol.exe /minimize
    VsecomrEXE Registry (Machine Run) C:\Program Files\Network Associates\McAfee VirusScan\VSECOMR.EXE
    VsStatEXE Registry (Machine Run) C:\Program Files\Network Associates\McAfee VirusScan\VSSTAT.EXE /SHOWWARNING
    Service Connection Registry (Machine Run) c:\cpqs\bwtools\bwtray.exe
    RunWgMonitor Registry (Machine Run) C:\COMPAQ\HOME NETWORK\WGEngMon.exe
    USSShReg Registry (Machine Run) C:\PROGRA~1\ULEADS~1\ULEADP~1.2\SSAVER\USSSHREG.EXE /r
    LoadPowerProfile Registry (Machine Run) Rundll32.exe powrprof.dll,LoadCurrentPwrScheme
    Vshwin32EXE Registry (Machine Run) C:\PROGRAM FILES\NETWORK ASSOCIATES\MCAFEE VIRUSSCAN\VSHWIN32.EXE
    Sysres Registry (Machine Run)
    regtmlp Registry (Machine Run)
    RealTray Registry (Machine Run) C:\Program Files\Real\RealPlayer\RealPlay.exe SYSTEMBOOTHIDEPLAYER
    McAfeeWebScanX Registry (Machine Run) C:\PROGRAM FILES\NETWORK ASSOCIATES\MCAFEE VIRUSSCAN\WebScanX.Exe
    HC Reminder Registry (Machine Service) hc.exe
    WinGate Service Registry (Machine Service) C:\COMPAQ\HOME NETWORK\WG3Eng9X.exe
    LoadPowerProfile Registry (Machine Service) Rundll32.exe powrprof.dll,LoadCurrentPwrScheme
    SchedulingAgent Registry (Machine Service) mstask.exe
    Vshwin32EXE Registry (Machine Service) C:\PROGRAM FILES\NETWORK ASSOCIATES\MCAFEE VIRUSSCAN\VSHWIN32.EXE
    McAfeeWebScanX Registry (Machine Service) C:\PROGRAM FILES\NETWORK ASSOCIATES\MCAFEE VIRUSSCAN\WebScanX.Exe /RUNSERVICES
     
  14. SavvyLady

    SavvyLady

    Joined:
    Oct 14, 2001
    Messages:
    2,218
    ok...let me look
     
  15. SavvyLady

    SavvyLady

    Joined:
    Oct 14, 2001
    Messages:
    2,218
    ok heres a start

    more to come


    TAKE THE CHECKS OUT OF THESE in run type in msconfig/startup
    SystemTray Registry (Machine Run) SysTray.Exe


    CPQEASYACC Registry (Machine Run) C:\Program Files\Compaq\Easy Access Button Support\cpqeadm.exe
    For Compaq PC's. Keyboard button support. Not required if you don't use these buttons

    EACLEAN Registry (Machine Run) C:\Program Files\Compaq\Easy Access Button Support\eaclean.exe
    For Compaq PC's. Easy Access button support for the keyboard. Not required if you don't use these buttons

    Compaq Internet Setup Registry (Machine Run) C:\Compaq\Internet\InetWizard.exe /RUN
    For Compaq PC's. Runs Compaq internet setup wizard and offers you to signup from ISP list. Not required

    CISrvr Program Registry (Machine Run) C:\COMPAQ\INTERNET\CISRVR.EXE



    Service Connection Registry (Machine Run) c:\cpqs\bwtools\bwtray.exe
    Not required

    RunWgMonitor Registry (Machine Run) C:\COMPAQ\HOME NETWORK\WGEngMon.exe
    Your choice

    USSShReg Registry (Machine Run) C:\PROGRA~1\ULEADS~1\ULEADP~1.2\SSAVER\USSSHREG.EXE /r
    Not required



    RealTray Registry (Machine Run) C:\Program Files\Real\RealPlayer\RealPlay.exe SYSTEMBOOTHIDEPLAYER
    Not required

    HC Reminder Registry (Machine Service) hc.exe
    Not required
     
  16. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/63446

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice