1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Range extender - wifi router problem

Discussion in 'Networking' started by trsrr, Oct 13, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. trsrr

    trsrr Thread Starter

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    2
    I set up my wifi router Linkys WRT54GC (connected by cable to a PC) and Sitecom WL-130 range extender (for a laptop) about a year ago, and apart from the occasional IP conflict in the laptop it worked well. Recently, I attempted to definitively solve the IP problem. After resetting both router and range extender to the factory settings and reconfigurating them I was able to connect to the access point, but not the Internet – and I'm stuck at this point. I followed the set up guides to the letter but I just can't see what I'm doing wrong. Here are the router and range extender details:


    WRT54GC router info:


    Firmware version 1.00.7
    Internet connection type – DHCP
    IP Address - 84.122.200.183
    Default Gateway - 84.122.200.1
    DNS1: 62.42.230.24
    DNS2: 62.42.63.52


    Local IP address – 192.168.1.1
    Subnet Mask – 255.255.255.0
    Starting IP address – 192.168.1.2
    MAC Address - 00:18:39:2c:63:6b


    DHCP Server Setting – enabled
    DDNS Service – disabled
    MAC address clone – disabled
    Mode – mixed (g+b)
    SSID – linksys
    Wireless Channel – 11
    Wireless SSID broadcast – enabled
    Wireless Security – WEP 64




    WL-130 info:


    Mode – Universal Repeater
    Band – 2.4 GHz (B+G)
    ESSID - SitecomAP
    Channel Nº – 11
    WLAN MAC – 000000000000
    Root AP SSID – linksys (using the site survey)
    Security – WEP 64 (same encryption key as the router)
    IP address – 192.168.1.3
    Subnet Mask – 255.255.255.0


    OS -Windows XP Home SP3


    Thank you very much....
     
  2. -Fabez-

    -Fabez-

    Joined:
    Jul 28, 2008
    Messages:
    1,899
    Can the main computer use the internet or is it just a problem with client computers ?
     
  3. trsrr

    trsrr Thread Starter

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    2
    The main PC can connect to the internet, but the laptop can't (only to the access point ie repeater/extender). Thanks for your interest....
     
  4. -Fabez-

    -Fabez-

    Joined:
    Jul 28, 2008
    Messages:
    1,899
    Can you post the result of "ipconfig/all" please ?
     
As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/758752

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice