Realtek HD Audio Manager headphones problem

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

ZainAurion

Thread Starter
Joined
Dec 2, 2009
Messages
1
Simple problem that has been confusing me lately. I'm using a Acer Aspire 5570-2052 Laptop running Windows Vista. On it is Realtek HD Audio Manager, and it has been causing me some problems with headphones.

To elaborate, they simply don't work except on random occurances. The speakers put out sound as normal, but when I plug in my headphones, ANY pair of headphones, no sound comes out of them and the speakers continue to function as normal.

It's wierder then that though, rarely the headphones WILL have sound come out of them, but the speakers are still putting out sound as well. The only way the headphones themselves have ever worked is when I go into the Windows sound manager, and pressed the main mute button which muted the speakers, but not the headphones.

Now not even the headphones work though, so that method is moot. For reference the Realtek driver is 6.0.1.5334, last updated on 12/1/2006. I'm going to update it today(have to do so from the library), but I doubt that'll work given the wierdness of this problem...
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Members online

Top