1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Resident Evil 2 and 3 Dont work on Windows XP

Discussion in 'Games' started by [RagNaroK], Oct 30, 2001.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. [RagNaroK]

    [RagNaroK] Thread Starter

    Joined:
    Oct 30, 2001
    Messages:
    1
    Hello

    I cant seem to get both games running on WinXP..I got the new XP-Detanator.

    -Resident Evil 2, only detects Software mode and no 3D cards what so ever..havnt tried old Detanators yet..

    -Resident Evil 3, the game works until you walk out of the screen or go to item menu and switch weapons or items, then WinXp totaly locks up and doesnt do **** for 10 minutes after that it wil say "program not responding" crap..

    Any ideas anyone? I need some input..

    Regards,
    RagNaroK
     
  2. eddie5659

    eddie5659 Moderator Malware Specialist

    Joined:
    Mar 19, 2001
    Messages:
    33,884
    Hiya and Welcome

    First off, on the back of the CD case, is there a number for a hotline for the company? The reason I say, is that I used to play a soccer game using Windows98. I have just upgraded to 2000 and that wouldn't work. Getting in contact with Empire, I found out its not compatible.

    As for Resident Evil 2, it seems Windows 95 and 98 are the platforms.

    http://pc.hotgames.com/games/reside/review.htm

    as for Resident Evil 3, this is the platforms

    Windows 95 / 98 / 2000 / Millennium / NT 5.0 /NT 6.0

    I assume XP should be okay.

    You might want to get this new patch for Evil 2

    http://www.3dupdates.com/patches/resevil2.html

    Download this patch if you have an NVIDIA RIVA TNT-based 3D accelerator card and moving objects appear white

    What is your video card, by the way? If you don't know, go to Control Panel | system. device manager tab. Expand Video and the name will be in there.

    Regards

    eddie
     
  3. AuRoN_KurT

    AuRoN_KurT

    Joined:
    Jul 13, 2007
    Messages:
    1
    when i play resident evil 3 on my pc.. it seems to skip fmv sequences and only play cutscenes... also some backgrounds in some areas are pure black...
    any suggestions on what to do here?? please help.. i want to watch the fmv videos!!!:( :( :( :mad: :mad:
     
As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/57121

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice