[Resolved] Google Hijacked-more help needed?

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

ulysses55

Thread Starter
Joined
Jul 5, 2003
Messages
133
Hi Guys,
I think i've got the Qhosts trojan virus.I did a virus scan with pc-cillan nothing came up. I used the qhosts scan / fix by symantec - it found nothing. I did a maunal removal and found the "hosts" file and deleted the corresponding lines (eg <IP address specified in the batch file> www.google.com ).

In the registry only a couple of the registry entries were there, so I couldn't delete or modify much in there.

when I did that I got google working again! but I still have 2 more problems......

1. when I hit the internet explorer icon to bring up a webpage or my startpage, down in the bottom left corner it says "detecting Proxy settings.....". This takes a good 4 to 5 minutes to load in a webpage!

2. msn messenger will not sign in either. It just tries to sign in but takes 2-3 mins and does nothing.No error messages either.just returns to the sign in area.

Is this part of the qhost virus?

what do I do now? Any advice?

Uly
 
Joined
Aug 30, 2003
Messages
1,281
Sounds like you need to change your connection settings.

Try this:

Go into Internet Options via the control panel, and click on the connections tab, then click the settings button and make sure the "Use a proxy server" button is unchecked and the "Automatically detect settings" button is checked.
 
Joined
Oct 9, 2001
Messages
9,396
Lets take a look at whats going on.

Go to http://www.tomcoyote.org/hjt/ , and download 'Hijack This!'.
Unzip, doubleclick HijackThis.exe, and hit "Scan".

When the scan is finished, the "Scan" button will change into a "Save Log" button.
Press that, save the log somewhere, and please copy & paste its contents to the forum.

It will possibly show issues deserving our attention, but most of what it lists will be harmless or even required, so do NOT fix anything yet.
Someone here will be happy to help you analyze the results.
 

ulysses55

Thread Starter
Joined
Jul 5, 2003
Messages
133
ok here it is........

Logfile of HijackThis v1.97.2
Scan saved at 7:11:44 AM, on 10/8/03
Platform: Windows 98 SE (Win9x 4.10.2222A)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP1 (6.00.2800.1106)

Running processes:
C:\WINDOWS\SYSTEM\KERNEL32.DLL
C:\WINDOWS\SYSTEM\MSGSRV32.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\MSMPREXE.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\mmtask.tsk
C:\PROGRAM FILES\TREND MICRO\PC-CILLIN 2003\PCCIOMON.EXE
C:\PROGRAM FILES\TREND MICRO\PC-CILLIN 2003\TMPROXY.EXE
C:\PROGRAM FILES\TREND MICRO\PC-CILLIN 2003\PCCPFW.EXE
C:\PROGRAM FILES\MESSENGER PLUS! 2\MSGPLUS.EXE
C:\WINDOWS\EXPLORER.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\SYSTRAY.EXE
C:\PROGRAM FILES\TREND MICRO\PC-CILLIN 2003\PCCGUIDE.EXE
C:\PROGRAM FILES\TREND MICRO\PC-CILLIN 2003\PCCCLIENT.EXE
C:\PROGRAM FILES\TREND MICRO\PC-CILLIN 2003\POP3TRAP.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\WMIEXE.EXE
C:\PROGRAM FILES\OUTLOOK EXPRESS\MSIMN.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\PSTORES.EXE
C:\PROGRAM FILES\MSN MESSENGER\MSNMSGR.EXE
C:\WINDOWS\DESKTOP\HIJACKTHIS.EXE

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Bar = http://www/search
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Bar = http://mysearchnow.com/searchbar.html
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://mysearchnow.com/searchbar.html
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://www
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Window Title = Microsoft Internet Explorer provided by OptusNet Cable
O2 - BHO: (no name) - {A5366673-E8CA-11D3-9CD9-0090271D075B} - C:\PROGRAM FILES\FLASHGET\JCCATCH.DLL
O2 - BHO: (no name) - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\PROGRAM FILES\ADOBE\ACROBAT 5.0\READER\ACTIVEX\ACROIEHELPER.OCX
O2 - BHO: (no name) - {7f3875e0-e3a3-11d7-ba73-00080eb53ba3} - C:\WINDOWS\APPLICATION DATA\TXTRDEEAZ.DLL
O3 - Toolbar: FlashGet Bar - {E0E899AB-F487-11D5-8D29-0050BA6940E3} - C:\PROGRAM FILES\FLASHGET\FGIEBAR.DLL
O3 - Toolbar: rjngldhoath - {7f3875e1-e3a3-11d7-ba73-00080eb53ba3} - C:\WINDOWS\APPLICATION DATA\TXTRDEEAZ.DLL
O3 - Toolbar: &Radio - {8E718888-423F-11D2-876E-00A0C9082467} - C:\WINDOWS\SYSTEM\MSDXM.OCX
O4 - HKLM\..\Run: [ScanRegistry] C:\WINDOWS\scanregw.exe /autorun
O4 - HKLM\..\Run: [SystemTray] SysTray.Exe
O4 - HKLM\..\Run: [pccguide.exe] "C:\Program Files\Trend Micro\PC-cillin 2003\pccguide.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [PCCIOMON.exe] "C:\Program Files\Trend Micro\PC-cillin 2003\PCCIOMON.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [PCCClient.exe] "C:\Program Files\Trend Micro\PC-cillin 2003\PCCClient.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [Pop3trap.exe] "C:\Program Files\Trend Micro\PC-cillin 2003\Pop3trap.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [Tweak UI] RUNDLL32.EXE TWEAKUI.CPL,TweakMeUp
O4 - HKLM\..\RunServices: [PCCIOMON.exe] "C:\Program Files\Trend Micro\PC-cillin 2003\PCCIOMON.exe"
O4 - HKLM\..\RunServices: [tmproxy] C:\Program Files\Trend Micro\PC-cillin 2003\tmproxy.exe
O4 - HKLM\..\RunServices: [PccPfw] C:\Program Files\Trend Micro\PC-cillin 2003\PccPfw.exe
O4 - HKLM\..\RunServices: [MessengerPlus2] "C:\Program Files\Messenger Plus! 2\MsgPlus.exe"
O4 - HKCU\..\Run: [MessengerPlus2] "C:\Program Files\Messenger Plus! 2\MsgPlus.exe" /WinStart
O8 - Extra context menu item: Download using FlashGet - C:\PROGRAM FILES\FLASHGET\jc_link.htm
O8 - Extra context menu item: Download All by FlashGet - C:\PROGRAM FILES\FLASHGET\jc_all.htm
O9 - Extra button: FlashGet (HKLM)
O9 - Extra 'Tools' menuitem: &FlashGet (HKLM)
O12 - Plugin for .mid: C:\PROGRA~1\INTERN~1\PLUGINS\npqtplugin2.dll
O12 - Plugin for .midi: C:\PROGRA~1\INTERN~1\PLUGINS\npqtplugin2.dll
O14 - IERESET.INF: START_PAGE_URL=http://www
O16 - DPF: {9F1C11AA-197B-4942-BA54-47A8489BB47F} (Update Class) - http://v4.windowsupdate.microsoft.com/CAB/x86/ansi/iuctl.CAB?37901.1273726852
O16 - DPF: {D27CDB6E-AE6D-11CF-96B8-444553540000} (Shockwave Flash Object) - http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab
O16 - DPF: {41F17733-B041-4099-A042-B518BB6A408C} - http://a1540.g.akamai.net/7/1540/52...ple.com/drakken/us/win/QuickTimeInstaller.exe
O16 - DPF: {9A9307A0-7DA4-4DAF-B042-5009F29E09E1} (ActiveScan Installer Class) - http://www.pandasoftware.com/activescan/as5/asinst.cab
O16 - DPF: {90C9629E-CD32-11D3-BBFB-00105A1F0D68} (InstallShield International Setup Player) - http://www.installengine.com/engine/isetup.cab
O16 - DPF: {486E48B5-ABF2-42BB-A327-2679DF3FB822} - http://akamai.downloadv3.com/binaries/IA/ia.cab
O16 - DPF: {94742E3F-D9A1-4780-9A87-2FFA43655DA2} - http://akamai.downloadv3.com/binaries/DialHTML/EGDHTML_pack.cab
O16 - DPF: {03C543A1-C090-418F-A1D0-FB96380D601D} (preload control) - http://www.thepaymentcentre.com/build/preload.cab
O16 - DPF: {AD7FAFB0-16D6-40C3-AF27-585D6E6453FD} - http://dload.ipbill.com/del/loader.cab
O16 - DPF: {56336BCB-3D8A-11D6-A00B-0050DA18DE71} (RdxIE Class) - http://207.188.7.150/262458c5fa56a0448b05/netzip/RdxIE601.cab

*thanks in advance*

Uly
 
Joined
Jul 26, 2002
Messages
46,331
ulysses55

Run Hijack This again and put a check by these. Close all browser windows and "Fix checked"

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Bar = http://www/search

R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Bar = http://mysearchnow.com/searchbar.html

R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://mysearchnow.com/searchbar.html

R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://www

O2 - BHO: (no name) - {7f3875e0-e3a3-11d7-ba73-00080eb53ba3} - C:\WINDOWS\APPLICATION DATA\TXTRDEEAZ.DLL

O3 - Toolbar: rjngldhoath - {7f3875e1-e3a3-11d7-ba73-00080eb53ba3} - C:\WINDOWS\APPLICATION DATA\TXTRDEEAZ.DLL

O4 - HKLM\..\RunServices: [MessengerPlus2] "C:\Program Files\Messenger Plus! 2\MsgPlus.exe"

O4 - HKCU\..\Run: [MessengerPlus2] "C:\Program Files\Messenger Plus! 2\MsgPlus.exe" /WinStart

O16 - DPF: {41F17733-B041-4099-A042-B518BB6A408C} - http://a1540.g.akamai.net/7/1540/52...meInstaller.exe

O16 - DPF: {90C9629E-CD32-11D3-BBFB-00105A1F0D68} (InstallShield International Setup Player) - http://www.installengine.com/engine/isetup.cab

O16 - DPF: {AD7FAFB0-16D6-40C3-AF27-585D6E6453FD} - http://dload.ipbill.com/del/loader.cab

O16 - DPF: {56336BCB-3D8A-11D6-A00B-0050DA18DE71} (RdxIE Class) - http://207.188.7.150/262458c5fa56a0...ip/RdxIE601.cab

Restart your computer.

Go here http://www.lavasoftusa.com/software/adaware/ and download Adaware 6

Install the program and launch it.

I strongly recommend that you read the help file to familiarize yourself with the program.

Before running the scan look at the top of the main window and you will see a Gear Icon. This is where you configure the settings. Click on that and then in the next window that pops up click on the "Scanning" tab on the left side. Under "Drives and Folders" put a check by "Scan within archives" and below that under "Memory and Registry" put a check by all the options there.
The click on the "Tweak" tab and under "Scanning engine" put a check by "Unload recognized processes during scanning" ...........then......under "Cleaning engine" put a ckeck by "Automatically try to unregister objects prior to deletion" and "Let windows remove files in use at next reboot" then click "Proceed"

Next in the main window look in the bottom right corner and click on "Check for updates now" and get the latest referencefiles.
After getting the latest referencefiles you are ready to scan.

Click "Start" and in the next window make sure "Active in depth scanning" is checked then click "Next" and the scan will begin.

When it is finished let it fix everything it finds.

Restart your computer.

Then go here http://spybot.eon.net.au/index.php?lang=en&page=download and download Spybot.

Install the program and launch it.

Before scanning press "Online" and "Search for Updates" .

Put a check mark at and install all updates.

Click "Check for Problems" and when the scan is finished let Spybot fix/remove all it finds.

Restart your computer.
 

ulysses55

Thread Starter
Joined
Jul 5, 2003
Messages
133
flrman1-

I've done everything as you said.....but I still have the "Detecting Proxy Settings..." problem and The "msn" problem :(

Anymore Idea's?

EvileYe - my settings are exactly as you described.

Uly
 
Joined
Dec 9, 2000
Messages
45,855
In your Connections Settings, is there any indication of a "use automatic configuration script" being pointed to? Does it make any difference if "automatically detect settings" is checked or unchecked?

Also there is no reason to leave the hosts file in place at all. Just delete it or rename it ghosts.
 

ulysses55

Thread Starter
Joined
Jul 5, 2003
Messages
133
woohoo - all fixed!!! :)

Rollin' Rog - I unchecked all the boxes in my Lan settings and all is back to normal including msn!! Funny thing is I'm sure that these boxes have always been checked? Thanks for the help!!!

flrman1 - Thanks for all your help and time to clean my pc from spyware and qhost!! I have learn't heaps form this, so thanks again!!

:) Uly
 
Joined
Dec 9, 2000
Messages
45,855
Good to hear. It's one of those 'no accounting for Windows' problems. I found a lot of google groups hits for the same problem, seemed that worked for some and not for others. It really shouldn't matter, but there is probably some hidden registry setting we don't know about that has been changed.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Members online

Top