1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

[Resolved] image thumbnails wont show

Discussion in 'Earlier Versions of Windows' started by Dross33, Oct 6, 2003.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. Dross33

    Dross33 Thread Starter

    Joined:
    Jun 27, 2003
    Messages:
    10
    hey, i know you guys can help me, - im on win98, i open my folder on my desktop - i single click on any picture and usually the image shows up on the left side in a little thumbnail view, well now it doesnt do that, how can i fix this??????

    i searched all the posts to try & find anybody else that had this problem, i didnt find anything so im just asking to see if you guys/gals would know.

    help!
     
  2. scmazter

    scmazter

    Joined:
    Oct 5, 2003
    Messages:
    557
    Errr, well do u have win 98, SE or ME?
    Try clicking View>Toolbars and enabling some of them.
     
  3. Dross33

    Dross33 Thread Starter

    Joined:
    Jun 27, 2003
    Messages:
    10
    ive got windows 98 - it doesnt have to do w/the toolbars - its the actual jpg, bmp, gif, art, etc....
    i would usually single click it and the thumbnail would show - but it doesnt do that anymore (it wont preview the thumbnail)
     
  4. scmazter

    scmazter

    Joined:
    Oct 5, 2003
    Messages:
    557
    Hmmm, which one of these 3 things do u mean
    #1: It doesn't actually open the image file with any software eg. paintbrush, paint shop pro, ect.
    #2: It doesn't show the thumbnail of the pic INSIDE the actual folder
    #3: It doesn't show a thumbnail of the pic in the LEFT PANEL along with other info like the size of the file, ect..
     
  5. doors11

    doors11

    Joined:
    Sep 29, 2003
    Messages:
    146
    It just started about a week ago.

    The thumb nail of any jpeg or other types, the info about my hardrives and other things no longer show up in the bottom left hand corner when running my mouse over them.


    Any help would be great.


    Heck my windows media player stoped working also..All i get is a internal error message. I Can deleted the windows upgrade and revert back to media player 6.1 and it works.


    This has been troubling me for a week.
     
  6. scmazter

    scmazter

    Joined:
    Oct 5, 2003
    Messages:
    557
    Ok well, er jes lol.
    Did you do anything before it started? Download anything, any updates for windows, new drivers anything?
    My bet is, it mgiht be some virus, scan you computer with housecall and see if it finds anything.
     
  7. Dross33

    Dross33 Thread Starter

    Joined:
    Jun 27, 2003
    Messages:
    10
    #3: It doesn't show a thumbnail of the pic in the LEFT PANEL along with other info like the size of the file, ect..

    the image opens fine - it just doesnt show the thumbnail.
    i installed ACD mPower tools, then i uninstalled it - but it left every picture without a thumbnail view when single clicking on it.
     
  8. Cowboy622

    Cowboy622

    Joined:
    Oct 4, 2001
    Messages:
    781
  9. doors11

    doors11

    Joined:
    Sep 29, 2003
    Messages:
    146
    I just tried it...DL and clicked on it..it said it added it to the Reg.

    But it still doesn't work.

    I even tied it after a re boot.


    Thanks for help..I just don't understand what is wrong.
     
  10. Rollin' Rog

    Rollin' Rog

    Joined:
    Dec 9, 2000
    Messages:
    45,855
    Do you have "view as web page" selected under "view" in the folders where your images are stored?

    Also, what version of IE do you have, and have you tried running the Repair Tool (Add/Remove progams > Internet Explorer > Remove > Repair) ?

    Also your install/ uninstall of other imaging software may have left you without the default associations for opening the image files.

    To restore the defaults, do this,

    Select (highlight) the file type you want to associate. Then Shift+Right Click on it and select Open With from the menu.

    Scroll to and select the proper default application and check "always use" before clicking "ok"

    The default for gif and jpeg files is IExplore

    For bmps it is MSPaint
     
  11. Dross33

    Dross33 Thread Starter

    Joined:
    Jun 27, 2003
    Messages:
    10
    hey thanks for helpin me out....the internet explorer repair with the add/remove worked! - thanks, i appreciate it very much
     
  12. doors11

    doors11

    Joined:
    Sep 29, 2003
    Messages:
    146
    Thanks I finally got it to work.

    The repair didn't work..But the restored back to worked..

    I know have IE 5.0 and Outlook express 5.0


    Do you think that if i try and re install IE 6.0, it will mess things up again? I install 6.0 when it first came out..And had no problems until about a week or so ago..

    Thanks for any more help you offer...
     
  13. doors11

    doors11

    Joined:
    Sep 29, 2003
    Messages:
    146
    Also my Windows Media Player 9.0 works again...Thanks for you
    help..It was in my IE ..might of been a virus to start with..

    About 3 weeks ago I was running my Norton AV and it siad it found one virus and removed it..After that my norton wouldn't work anymore and i had to unistalled for getting errors messages when i start the computer up..

    There still is one thing left that stops the boot to windows..
    I cna'r find wher it is to remove it..

    Anyway when i finally got my computer back to normal. That is when i noticed the Media player had an interinal error message and wouldn't play and the thumbnail problem..

    I did run house call since then and it found no problems.


    Should i leave the IE at 5.0 or go back to 6.0?

    Thanks again This is great..
     
  14. Rollin' Rog

    Rollin' Rog

    Joined:
    Dec 9, 2000
    Messages:
    45,855
    In principle updating to IE 6 shouldn't affect this at all. If you go that route be sure to get the latest cumulative patch for both it and Windows Media player.

    Personally I avoid IE as much as possible, and use it only on Microsoft's domains. It's personal choice, but I find Opera 7 to be the much better browser.

    doors11, you say Windows is halting during startup? Give us some more information. Where does it stop and is there an error message. Or better yet start a new topic so we can mark this one "resolved".

    In that new thread provide a copy/paste of a HijackThis Scanlog AND a Startuplist. These are two separate logs. PM to let me know when you've made the new thread.

    http://www.tomcoyote.org/hjt/
     
  15. doors11

    doors11

    Joined:
    Sep 29, 2003
    Messages:
    146
    I posted those logs as you asked for.

    Thank you for help..
     
  16. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Similar Threads - [Resolved] image thumbnails
  1. mayagaia
    Replies:
    19
    Views:
    1,056
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/169833

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice