{RESOLVED}KK266 problems

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

MikeTH

Thread Starter
Joined
Dec 17, 2001
Messages
5
Problems:
1)While running Via driver Intallation programs (4in1, etc), recieve message, "regestry error, reboot system", or any of the likes of it.
2)In the performance tab of system properties, highlights read:
File system: Some drivers are using MS-DOS compatibility
Virtural Memory: MS-DOS compatibility mode

Compatibility-mode paging reduces overall performance.
Drive C is using MS-DOS compatibility mode file system.
Drive D is using MS-DOS compatibility mode file system.
3)Very frequent lockups

Background:
These problems have been occuring since bought. HD been formatted and all. Most drivers been updated for the exception for Via drivers, because of problem #1

Specifications:
AMD Duron 950Mhz
IWill KK266 Plus/KK266 Plus-R
Win98SE
Nvidia tnt2 32Mb

Any help would be greatly appreciated

Michael Hall
Satisfied Customer :)
 

MikeTH

Thread Starter
Joined
Dec 17, 2001
Messages
5
The only thing that could apply is:


Disk Manager 6.03 is supported in protected mode on hard disks on the primary IDE channel and when DriveSpace disk compression is not installed. For drives on the secondary IDE channel, Disk Manager 7.0 or later is required. When using the DriveSpace compression software that is included with Microsoft Windows and Microsoft Plus!, Disk Manager 7.04 or later must be used.

But im not too sure how to go about, ill try...

Mike
Greately appreciated
 
Joined
Dec 11, 2001
Messages
1,818
Brian has pointed you to a very good article.

If that doesn't help the fact that your VIA drivers won't initialise suggests that you may have an invalid BIOS configuration.

I would dig out that motherboard manual and work your way through it in the BIOS to see what has been set up incorrectly. Given that it seems to be the hard drives that are affected worst I would concentrate on the areas that affect them.

BTW (forgive my ignorance of your exact m/b), but does your KT have an integrated Promise ATA-100 controller on the motherboard? If so you will want to download and install the drivers for that (from the VIA site) before loading the VIA 4-in-1 drivers. The latest version of the 4-in1 drivers is now at v4.35.
 

MikeTH

Thread Starter
Joined
Dec 17, 2001
Messages
5
Exxxcellent
I believe this problem is solved -- no more MS-DOS compatibility-mode anything in the system performance tab

I had a mess of driver installation things and happened to have tried one of the drivers without running the program. Odd... I've done that many times before. Now I can enjoy my new system.

I would like to thank you two greatly for your support

Mike
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Members online

Top