(Resolved) Norton and Auto Update

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

lschul

Thread Starter
Joined
Oct 29, 2001
Messages
2,041
I have Norton Antivirus 2002, I have the automatic update turned on but for some reason it doesn't seem to update automatically, whenever I update to new virus definitions, I initiate the udpate, the updates may be 1-2 weeks old, this is supposed to detect them, am I doing something wrong?
 

JohnWill

Retired Moderator
Joined
Oct 19, 2002
Messages
106,429
It's always worked for me, there isn't much you can screw up in the settings as I recall. Enable Live Update and Apply Updates without Interrupting Me is what I have set. in mine. Mine is an OEM package that came with this motherboard, AV2002.
 
Joined
Jun 20, 2002
Messages
1,716
There's another way to update Norton and there's new updates nearly everyday. Same files (but different format) as the English Updates site. I've set up all the machines at work with this batch file and it's been nearly flawless.

The first post on this site explains how to do it.

The only problem I've ever had with it is once in a great while the downloaded file is corrupt and doesn't install.
 
Joined
Jan 22, 2003
Messages
274
you can manulayy update using intelligent updater from the norton site, this downloads a 6+ MB virus def exe which scans your drive and updates programs as needed
 

lschul

Thread Starter
Joined
Oct 29, 2001
Messages
2,041
Yah, I have done it manually with no problem, but it used to work with auto update, I have run through a whole list of things to try from Norton, Wednesday it should update so I will see if it works tomorrow! Thanks
 
Joined
Jan 22, 2003
Messages
274
could just be an internet glitch, i had a similar problem the other day so i used intelligent updater, now i get through ok on auto updater
 

lschul

Thread Starter
Joined
Oct 29, 2001
Messages
2,041
what is intelligent updater? Is that where I do the live update? This hasn't worked for months but I just did the diagnostics as Norton said to do. Thanks, Lance
 
Joined
Jan 22, 2003
Messages
274
intelligent updater is a program you d/l from the norton site, it scans your drive for relevant programs and updates them
 

lschul

Thread Starter
Joined
Oct 29, 2001
Messages
2,041
Hi Paul, what will this do? I can manually click on live update and it works, in fact, I did that today and no new definitions were available so I am still waiting to see if I fixed it or not.
 
Joined
Jan 22, 2003
Messages
274
if live updates work then fine, if they don't then d/l intelligent ud. it is also used by system admins who have a number of products that they wish to update at once
 
Joined
Jun 20, 2002
Messages
1,716
lschul, did you check out my previous links? There's new updates everyday with that method and you can use task scheduler to run it invisibly.

Edit: And I've solved the problem I had by scheduling it to run 2 hours later.
 

lschul

Thread Starter
Joined
Oct 29, 2001
Messages
2,041
I think I got it fixed, seemed to be something wrong with my task scheduler, it worked all by itself today. thanks!
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Top