{RESOLVED}USB port apparently not working

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Susan Harris

Thread Starter
Joined
Dec 25, 2001
Messages
6
My CyberMax computer came with Windows 95 installed. I upgraded to Windows 98 and have 64 MB memory. I recently got a HP 315 digital camera. I have installed the hpphotosmart software. Although everything shows my USB drivers are working, the HP315 is not recognized in Plug and Play and pc does not show up on the camera when it is connected to the USB port and turned on. I have looked to see if anything is attached to the USB port in the pc. It is. What else can I do to activate the connection?
 
Joined
Dec 2, 1999
Messages
12,041
Have you entered bios setup on your computer and enabled usb support.

Either there will be a setting to disable or enable usb or an setting to assign irq to usb
 
Joined
Dec 15, 2001
Messages
1,546
Susan,
I'M not sure how your software works but....
Did you plug in camera/ turn it on/ open my computer/ look for F or removable disk?
check back later
 

Susan Harris

Thread Starter
Joined
Dec 25, 2001
Messages
6
Ratchet: When I opened my computer there was no F or removable disk.

brianF: I do not know how to enter bios setup, but I'll try to find out. I'd love to see an enable command!

When I look at system information it says I have a usb and a usb hub.

When I go through control panel it assures me they are there and functional.

I do feel it is ignorance keeping me from connecting.brianF:
 
Joined
Dec 2, 1999
Messages
12,041
User emailed that the usb port is enabled in bios,

Try the fixed in the hp link above, then post back

I would try the suggestion to completely remove usb in device manager, reboot and let windows reinstall
 
Joined
Dec 2, 1999
Messages
12,041
User emailed that none of the fixes at hp worked, even uninstalling and reinstalling

Have you tried unplugging the camera, reboot, install the software, shutdown, plug the camera in, startup
 
Joined
Dec 8, 2001
Messages
1,091
Susan hi
I have been told that although USB should work with W95 and upgraded W98 that a lot of devices wont actually work.
You have to install W98 full edition. This may be the case with a web cam.
I would like to know if this is true as I am trying to get a printer working on my W95 lap top at work.
Happy New Year.

Howard. :)
 
Joined
Dec 2, 1999
Messages
12,041
I don't think it matters if win98 is upgrade or full version, if in doubt, go to the windows update page and download the latest fixes
 

Susan Harris

Thread Starter
Joined
Dec 25, 2001
Messages
6
I do appreciate all the help I have gotten on this issue. The truth is, as we examined the usb unit installed in the pc we discovered that it was not inserted properly. As we unplugged it and replugged it appropriately, suddenly everything worked as it should!

Again I thank those who responded to my search for resolution!
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Top