router cnnection issue

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

megan1234

Thread Starter
Joined
Jan 5, 2011
Messages
15
Hi
Yesterday my router(netgear wnr2000v2) decided it doesnt want to connect. I have done so many power cycles. I also did a hard reset. and am now hard wired to the router for connection. i also tried firmware updates none are available. i now am attempting to reconfigure the router using the original instal cd and i keep getting an error stating the router isnt responding but connections are good. I then am attempting to configure the router manually but i am unable to get to routerlogin.com of routerlogin.net i am entering admin and password respectivly all i get is a web page can not be displayed page i have contact netgear but because my warrenty expired 10 days ago they willnot help. oe tech did make me aware that it may be a IP CONFIG issue. I know the ip config did change to 10.0.0.1 but i have entered that and all i get is unable to display page again and again i have also tried and the ip addresses that are common im stuck! so i am requesting for any help i cant get PLEASE HELP ME please! my knowledge is not to extensive on this. i am using a toshiba satillite windows 7
 
Joined
Jan 4, 2011
Messages
20
Im not sure what you mean connection issue. what exactly does is it do or desn't do Are you able to ping router? can you access router and see if you have WAN of LAN connection what does it show you ipconfig /all.
 
Joined
Sep 12, 2007
Messages
607
I agree with Electron,
make sure your router is plugged in and hard wired to your machine, then use the command prompt "ipconfig /all"

post the results
 

megan1234

Thread Starter
Joined
Jan 5, 2011
Messages
15
it connects when hardwired but i am unable to connect wirelessly via mylaptop-or my xbox i will try to ipconfig/all when i get off work thank you 0for responding i will post later
 

megan1234

Thread Starter
Joined
Jan 5, 2011
Messages
15
it must not have post right it was a screen shot sorry ill try again later
 

megan1234

Thread Starter
Joined
Jan 5, 2011
Messages
15
Microsoft Windows [Version 6.1.7600]Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.C:\Users\MEGAN>ipconfig/allWindows IP Configuration Host Name . . . . . . . . . . . . : MEGAN-PC Primary Dns Suffix . . . . . . . : Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid IP Routing Enabled. . . . . . . . : No WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : NoWireless LAN adapter Wireless Network Connection: Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected Connection-specific DNS Suffix . : Description . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8191SE Wireless LAN 802.11n PCI-E NIC Physical Address. . . . . . . . . : 20-7C-8F-02-F4-9A DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes Autoconfiguration Enabled . . . . : YesEthernet adapter Local Area Connection: Connection-specific DNS Suffix . : Description . . . . . . . . . . . : Atheros AR8152 PCI-E Fast Ethernet Controller Physical Address. . . . . . . . . : C8-0A-A9-6C-02-DD DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 10.0.0.3(Preferred) Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0 Lease Obtained. . . . . . . . . . : Friday, January 07, 2011 6:50:51 PM Lease Expires . . . . . . . . . . : Saturday, January 08, 2011 6:50:51 PM Default Gateway . . . . . . . . . : 10.0.0.1 DHCP Server . . . . . . . . . . . : 10.0.0.1 DNS Servers . . . . . . . . . . . : 10.0.0.1 NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : EnabledTunnel adapter isatap.{E91ADCF6-4917-44C6-8149-821A2CEF9E50}: Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected Connection-specific DNS Suffix . : Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0 DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No Autoconfiguration Enabled . . . . : YesTunnel adapter isatap.{5748E386-47E2-4880-B99D-CCE2AB785B96}: Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected Connection-specific DNS Suffix . : Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #2 Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0 DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No Autoconfiguration Enabled . . . . : YesTunnel adapter Local Area Connection* 9: Connection-specific DNS Suffix . : Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0 DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2001:0:4137:9e76:3032:1057:f5ff:fffc(Preferred) Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::3032:1057:f5ff:fffc%14(Preferred) Default Gateway . . . . . . . . . : :: NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : DisabledC:\Users\MEGAN>
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Top