Same memory different?

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Gulo Luseus

Thread Starter
Joined
May 12, 2007
Messages
2,487
I ran windows experience index on my rig, and got 5.9 for mem, and 5.8 for hard drive. NI then ran it on my games vista, and got 5.4 for mem, and 5.3 for HD. All the rest is a comfortable 5.9. Now, the question is, how come I get different results? I am not too bothered, because WIE is about as useful as a choccy fireguard anyway, but it would be nice to figure this one out.
As for why I think they should be the same, its because the rigs are the same. As in one computer, 2 OS installs. So.. any ideas people? Thanks :)
 

DaveA

David
Trusted Advisor
Spam Fighter
Joined
Nov 16, 1999
Messages
17,193
NO two rigs are identical, as each component may have a different rev level. The only way that two or more machines MAY be identical, is to be made right after each other by the same assembler. Then they may NOT still be the same.
 

Gulo Luseus

Thread Starter
Joined
May 12, 2007
Messages
2,487
Think you missed th epoint there Dave, sorry if I did not clarify well enough. I have 2 OSs installed on ONE computer, but the rating is different for each OS. So thatts one computer only, so its identical in that it is the only one<g>.
Any more help and guidance, please help! I did manage to tweak and get up to 5.8 and 5.6, but I cant get ridf of the discrpeancy. :)
 

DaveA

David
Trusted Advisor
Spam Fighter
Joined
Nov 16, 1999
Messages
17,193
The difference in the drivers for each OS will cause the numbers to be different.

What version(s) of Vista do you have installed on each partition or drive?
 

Gulo Luseus

Thread Starter
Joined
May 12, 2007
Messages
2,487
Both vista shouldbe identical, both are pre SP1, but carry all updates prior to that.I tens to update every so often manually, as I have no wish for windows to do it for me. I go through both systems and update with the same on each. :)
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Members online

Top