Sata 3GB vs 6GB

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

techmaster85

Thread Starter
Joined
Sep 4, 2011
Messages
352
Hey all,

Recently got a new machine, has 4 6GB/s and 4 3GB/s Sata ports on it. My solid state 6GB/s drive flies, as to be expected. However, I have a 6GB/s and a 3GB/s HDD, connected to respective 6/3 ports, and see absolutely no change in read write speeds in the higher MB tests. I'll try to attach pictures..

The 1st picture is my SSD, 2nd is my 6GB/s drive connected with 6GB port and cable, then the 6GB drive connected with 3GB/s port and cable, and finally a 3GB/s drive with a 3GB/s cable and port.

Can someone tell me if this is something I have screwed up? AHCI is enabled in BIOS, everything looks ok, but I expected a much faster transfer rate with the 6GB/s drive and cable and port..

Any help to clear up the confusion is appreciated
 

Attachments

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Top