1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

scandisk not working

Discussion in 'Earlier Versions of Windows' started by graham4u, Dec 22, 2001.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. graham4u

    graham4u Thread Starter

    Joined:
    Dec 22, 2001
    Messages:
    11
    i am running windows me and every time i use scandisk i freezes at around 10 percent . i have closed down everything except
    system tray and explorer .
     
  2. brianF

    brianF

    Joined:
    Dec 2, 1999
    Messages:
    12,041
  3. Rollin' Rog

    Rollin' Rog

    Joined:
    Dec 9, 2000
    Messages:
    45,855
    Try doing a disk cleanup first. Flush all temp files and the recycle bin. Then try running scandisk from safe mode. To enter safe mode, press and hold the ctrl key when the computer restarts, then choose safe mode from the startup menu.
     
  4. graham4u

    graham4u Thread Starter

    Joined:
    Dec 22, 2001
    Messages:
    11
    scandisk still freezes at around 15 % any other ideas mate...
     
  5. Mosaic1

    Mosaic1

    Joined:
    Aug 17, 2001
    Messages:
    7,486
    Additionally, clean out the History Folder. And if you have another partition, try moving Favorites off so it isn't scanned. Long addresses or a corrupt URL can cause problems. In fact, scandisk can break long URLs (The type you get performing a search) and ruin some of your Favorites.

    When you move Favorites, just right click on it and continue to hold the mouse button down. When you releas ethe mouse after having dropped the Favorites Folder, choose "Move" from the pop up menu. The Registry will find Favorites and use it in that location. I keep mine on E:\ If Windows falls, my Favs are safe there. (Same for My Documents)
     
  6. Rollin' Rog

    Rollin' Rog

    Joined:
    Dec 9, 2000
    Messages:
    45,855
    Also if you are using a screensaver, disable that as they can try to run in safe mode as well as normal
     
  7. graham4u

    graham4u Thread Starter

    Joined:
    Dec 22, 2001
    Messages:
    11
    runs fine in safe mode but always freezes in normal mode
     
  8. eddie5659

    eddie5659 Moderator Malware Specialist

    Joined:
    Mar 19, 2001
    Messages:
    36,048
    Hiya

    Lests ee what programs you have running in the background, as you say it works in SafeMode.

    Go to programs | Accessories | System Tools | System Information. On the left choose Software enviroment, then startup Programs. Copy/paste the list here.

    Regards

    eddie
     
  9. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/62604

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice