1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Screen keeps flickering. Have tried 2 different video cards. Problem remains...

Discussion in 'Hardware' started by mattl148, Aug 22, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mattl148

    mattl148 Thread Starter

    Joined:
    Jan 24, 2006
    Messages:
    6
    Hey all,

    My computer specs are:

    DELL Vostro 410 Q6600 2.4ghz Quad Core processor
    4 GB Ram
    At the moment, ATI HD 3400. HAD a Geforce 9800 GTX+
    Windows 7 32 bit

    My problem began as I was playing Team fortress 2 using my Geforce 9800 GTX+. Out of nowhere, I started getting random crashes to my desktop, sometimes a blue screen would appear and I would have to restart. Eventually, I would get an error message down at the taskbar saying "Display driver kernel has stopped responding and has recovered", something like that, not the exact error message but very similar. It started getting worse after a while, not just with gaming but random desktop use. My screen would flicker and the taskbar would change colors, I would also get the error message as well as blue screen at times. It got so bad that when I logged into the computer, the taskbar and shortcuts would be purple.

    I decided to try and swap my Geforce 9800 GTX+ for the ATI HD 3400 that came with my DELL. Here's where it gets real interesting:

    After opening my computer and swapping the video cards, I had no internet connection. Reason being was my network adapter which was built into the motherboard did not work anymore. It would display no connection light at all, it was simply gone, fried, whatever. I was very skeptical as to why opening my computer and swapping video cards would cause my network adapter to stop working. I was grounded the whole time and didn't fry anything..

    After this, I bought and installed a brand new NIC which worked. I now had an internet connection again and my old ATI HD 3400 in my computer.

    Things were going smooth for a few days until tonight. As I was chatting on steam, my screen flickered again. My desktop task bar changed colors, I received no error message. A minute later, it flickered again and my taskbar was back to its original color. It hasn't done this since but I am worried because it doesn't sound like a video card problem anymore.

    My friend thinks that it may be a mobo problem. Being as I have a Dell, they do not sell spare motherboard parts on their website so I really don't know where to find one, unless any motherboard would fit in a DELL case but I doubt it. I also upgraded the PSU when I got the new Geforce card to 550 watts.

    Would anyone have a clue as to what this problem may be?
     
  2. mattl148

    mattl148 Thread Starter

    Joined:
    Jan 24, 2006
    Messages:
    6
  3. mattl148

    mattl148 Thread Starter

    Joined:
    Jan 24, 2006
    Messages:
    6
As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/944904

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice