1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Screen Shots

Discussion in 'All Other Software' started by DLG29, Sep 10, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. DLG29

    DLG29 Thread Starter

    Joined:
    Sep 9, 2005
    Messages:
    51
    Hope this is the correct place to post this. I was wondering what the procedure is to create a screen shot. Does it take a utility or is it onboard my computer as it sits? :D
     
  2. GripS

    GripS

    Joined:
    Apr 30, 2005
    Messages:
    2,113
    If your talking about a screenshot of your desktop it's quite easy.

    On your keyboard look for a key with 'Prt Scrn'. Hit that key for whatever you want a screenshot of(webpage, desktop etc..). You'll notice nothing happens which is fine. Now open Microsoft Paint(found in accessories). At the top of the screen click on 'edit' then click on 'paste'. There ya go.
     
  3. warm133

    warm133

    Joined:
    Nov 15, 2004
    Messages:
    101
    Hi,
    Just hit print screen on your key board.
    Open your image editing program, or Windows Paint.
    >Edit>paste as new image.
    Bingo.
    C'nest pas problem.
     
  4. DLG29

    DLG29 Thread Starter

    Joined:
    Sep 9, 2005
    Messages:
    51
    Would that include the actual shot of any particular "window"? For example, a spybot scan result "window" or the like? If so, I knew it was too simple for me to figure out! ;)
     
  5. GripS

    GripS

    Joined:
    Apr 30, 2005
    Messages:
    2,113
    yes. Anything you have on your screen. Follow above instructions and you'll have your screenshot.
     
  6. warm133

    warm133

    Joined:
    Nov 15, 2004
    Messages:
    101
  7. DLG29

    DLG29 Thread Starter

    Joined:
    Sep 9, 2005
    Messages:
    51
    OK, why did I wait and wonder about this for so long when all I had to do was ask? :D (just ranting, don't need to answer)
     
  8. warm133

    warm133

    Joined:
    Nov 15, 2004
    Messages:
    101
    GripS

    Sorry I'm 1 step behind you.
     
  9. sekirt

    sekirt

    Joined:
    Mar 28, 2003
    Messages:
    3,998
    I hope this doesn't make it too complicated :D :D :D

    There is one additional step if you want to grab just an active window.
    Press Print Screen while holding the ALT key down.

    sekirt
     
  10. DLG29

    DLG29 Thread Starter

    Joined:
    Sep 9, 2005
    Messages:
    51
    Well, Sekirt, complicated is my middle initial. By the way, has anybody seen my baseball? :) :rolleyes: :eek:
     
  11. Stu_

    Stu_

    Joined:
    Aug 13, 2005
    Messages:
    92
    You know in this forum yeah when you can insert screenshots or whatever. how do you do that? Cause it says [​IMG]
     
  12. Wolfeymole

    Wolfeymole

    Joined:
    Jun 18, 2005
    Messages:
    2,740
    To do that Stu scroll to down to Manage Attachments like in shot 1 and click it.
    This will open shot 2, browse to the folder containg the image then click upload then, either repeat the exercise to add more then click close this window.
     

    Attached Files:

  13. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/397959

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice