Service Control Manager error 7001

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Fabio87

Thread Starter
Banned
Temporarily Banned
Joined
Aug 27, 2018
Messages
15
Ok, so I was messing around on the comp before I left today, come back to find My computer stopped working.

I went into the Event Viewer, and this error was spammed everywhere. I did some checking, and everything points to the BOOT order of my BIOS.

I attempted a restart to boot BIOS, instead it just boot to the start menu. I tried in Safe Mode. Same thing

My BIOS will NOT load(spamming f2 brings up a PC control, and a bios boot menu, clicking on the bios results in the computer starting up)

I have googled, and googled... and no one is having this issue. Seems to be just me HELP!!!!!!!
 
Last edited by a moderator:

Drabdr

Brad
Moderator
Joined
Nov 26, 2007
Messages
12,801
Hello Fabio87! Welcome to the forum.

I have edited some of your words, as we ask posters to abide to family friendly environment. Thank you for keeping this in mind in the future. (y)
 

Fabio87

Thread Starter
Banned
Temporarily Banned
Joined
Aug 27, 2018
Messages
15
I apologize for the crude wording. Was a little flustered trying to resolve this problem
 

Fabio87

Thread Starter
Banned
Temporarily Banned
Joined
Aug 27, 2018
Messages
15
UPDATE:
A friend ask me to try completely powering everything off, unplugging all usb hardware, and accessing the BIOs boot order that way (thinking just a restart was putting the computer into Hibernation when trying to access the load order) This did not work, the computer just boots up to the start menu.

I am attempting to find a way to completely shut off Hibernation (PC is set for high performance, not sure what else to do) to at least rule out that possibility
 

Fabio87

Thread Starter
Banned
Temporarily Banned
Joined
Aug 27, 2018
Messages
15
Well, since I havent received any feed back for a fix on this, and google still results in a dead end, I think I will just scrap this tower, and rebuild it better/newer.
Thanks anyways
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Members online

Top