Sims 2 problems

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

hypereema

Thread Starter
Joined
Feb 2, 2007
Messages
4
I have have had Sims 2 on my computer (hp pavilion f1703 xp home edition) before but every time i rebot it i have to download updates because it says my graphis adapter had an error so i am able to install it fine and when it lods everything goes smoothly but once its done loading the graphics twick and it minimizes itself so i want to know what i have to download for it to work!
 
Joined
Aug 17, 2006
Messages
112
no not at all its a part of ur computer that manages the graphiques and if u dont have a good one well the game might not run just go on My computer the view systeme information on th left the go on the hardwar tab the look for device manager and then go to dysplay adapter and tell me what you see
 
Joined
Nov 15, 2005
Messages
6,118
hypereema said:
whats a graphiqe card? is that the monitor type f1703
He's trying to say "Graphic" card, he just can't spell.

Anyways, do what he said:

Right click on my computer, properties, hardware tab, device manager, and tell us what it says under display adapter.
 

hypereema

Thread Starter
Joined
Feb 2, 2007
Messages
4
oh thanks i never would have known unless you explained anyways it says Intel(R) 82865G Graphics Controller, also i have been able to play Sims 2 on my computer before but after we rebotted it we lost the graphic updates and i don't know where to download them from
 
Joined
Nov 15, 2005
Messages
6,118
hypereema said:
oh thanks i never would have known unless you explained anyways it says Intel(R) 82865G Graphics Controller, also i have been able to play Sims 2 on my computer before but after we rebotted it we lost the graphic updates and i don't know where to download them from
Ok, have you tried reinstalling the game? Because your onboard video should handle the game just fine.

Also, have you updated your video drivers? You can download the latest ones here: http://downloadfinder.intel.com/scripts-df-external/Product_Filter.aspx?ProductID=1044
 

hypereema

Thread Starter
Joined
Feb 2, 2007
Messages
4
okay so i re-installed Sims and it didn't work i downloaded both of the updates provided by the websites suggested and it still doesn't work i even tried changing the setting to 16bit because i heard on another website it would work, but nothing happened everytime it is just about to be done loading it minimizes itself saying their was an error and to contact my graphic adapter manufacturer but i don't know what that means i have gooten the game to work before and even recently on a friend's computer so i know the problem is not in the game so what is going wrong
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Members online

Top