Sleep mode?

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

lonesome_wolf2000

Thread Starter
Joined
Dec 23, 2000
Messages
410
I have an HP computer that froze up....pushed the button on the front of the tower......computer comes back on, no picture....ive checked all cables, tried another monitor, changed memory, cleared cmos, new video, etc, etc, etc.....no luck.....any ideas?
 

lonesome_wolf2000

Thread Starter
Joined
Dec 23, 2000
Messages
410
I can't get that far, no picture at first power on.............
This is the second computer ive seen like this in the past week....
 
Joined
May 26, 2001
Messages
7,530
So, even after you shut down you still don't get picture? It sounds like you are having trouble going into suspend, but it should be ok on reboot. Try temperarily using a different video card.
 
Joined
May 26, 2001
Messages
7,530
Are you sure the moniter is ok? When it first froze, did you get a picture? If you can, try the moniter on a different computer and/or try a different moniter on your computer.
 
Joined
Nov 28, 2001
Messages
51
I had that porblm once, and found that there was a bent pin on the plug socket. it was not allowing the screen to light up. I straghtend it up and pluged it back in and the screen light up.
(just a thought)
 

lonesome_wolf2000

Thread Starter
Joined
Dec 23, 2000
Messages
410
ive checked monitor cables. power cables. their respective plug-ins, ive tried other monitors. Still i get nothing.....


Also, i tried pulling out the processor and reseating it....
nothing

i tried putting processor in another board, i get beep codes. (cause i had no video card in the other machine). This leads me to think that the processor in question does work.

i then tried another processor in the computer and i get the same problem...no picture.
 
Joined
Nov 28, 2001
Messages
51
I was going to say memory next, but I see that you already tried new memory. I know that if it don't get through the memory bank, there will be no picture.ther must be another problem in the mother board itself in the loading up sequence. possibly the bios chip. you said you checked the processor.have you had the hard drive checked, it might not be starting, to go through the loading sequence. if its not reading the drive it won't do anything.
I had a bad hard drive in one and it wouldn't do anything. A thought!!
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Members online

Top