Slow Wireless Internet in Vista

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

stephen_lacman

Thread Starter
Joined
Nov 9, 2011
Messages
22
Hey all,

I subscribe to Comcast internet service, at 10 mb/s. When connected wirelessly on my HP laptop, my internet is painfully slow, around 490 kb/s. However on my other laptop (a Sony VAIO) the internet speeds (wireless as well) are fine. Also, when I connect the HP by ethernet, the internet motors along at full speed. My specs are below, thanks in advance!


OS Version: Microsoft® Windows Vista™ Home Premium, Service Pack 2, 64 bit
Processor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T6400 @ 2.00GHz, Intel64 Family 6 Model 23 Stepping 10
Processor Count: 2
RAM: 3998 Mb
Graphics Card: Windows Live Display Driver, 1 Mb
Hard Drives: C: Total - 291681 MB, Free - 121606 MB; D: Total - 13558 MB, Free - 2103 MB;
Motherboard: Compal, 30F7
Antivirus: Trend Micro Titanium Maximum Security, Updated: Yes, On-Demand Scanner: Enabled
 

TerryNet

Terry
Moderator
Joined
Mar 23, 2005
Messages
81,428
Please attach a screen shot of the Networks page of the Xirrus Wi-Fi Inspector and show ...

Start, Run, CMD, OK to open a command prompt:
(For Vista or 7 type CMD in the Search box after Start)

Type the following command:

IPCONFIG /ALL

[Note that there is no space between the slash and ALL.]

Right click in the command window and choose Select All, then hit Enter.
Paste the results in a message here.

If necessary use a text file and removable media to copy the results to a computer with internet access.
 

stephen_lacman

Thread Starter
Joined
Nov 9, 2011
Messages
22
in the xirrus screenshot, my network is tiny39

C:\Users\Steve>ipconfig /all

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : Steve-PC
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
DNS Suffix Search List. . . . . . : hsd1.ma.comcast.net.

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:

Connection-specific DNS Suffix . : hsd1.ma.comcast.net.
Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) WiFi Link 5100 AGN
Physical Address. . . . . . . . . : 00-22-FA-46-24-60
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::54fa:80d4:baa6:c138%11(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.103(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : Friday, November 18, 2011 4:34:51 PM
Lease Expires . . . . . . . . . . : Saturday, November 19, 2011 6:13:21 PM
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 234889978
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-11-5E-89-5A-00-22-FA-46-24-60

DNS Servers . . . . . . . . . . . : 68.87.71.230
68.87.73.246
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Ethernet adapter Local Area Connection:

Connection-specific DNS Suffix . : hsd1.ma.comcast.net.
Description . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8102E Family PCI-E Fast Ethern
et NIC (NDIS 6.0)
Physical Address. . . . . . . . . : 00-23-5A-3A-2B-BE
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::dce1:9731:cc49:aa77%10(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.109(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : Friday, November 18, 2011 6:06:24 PM
Lease Expires . . . . . . . . . . : Saturday, November 19, 2011 6:15:37 PM
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 167781210
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-11-5E-89-5A-00-22-FA-46-24-60

DNS Servers . . . . . . . . . . . : 68.87.71.230
68.87.73.246
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Tunnel adapter Local Area Connection* 6:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : isatap.hsd1.ma.comcast.net.
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Local Area Connection* 12:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 02-00-54-55-4E-01
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2001:0:4137:9e76:886:239e:3f57:fe98(Prefe
rred)
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::886:239e:3f57:fe98%12(Preferred)
Default Gateway . . . . . . . . . : ::
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled

Tunnel adapter Local Area Connection* 13:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . : hsd1.ma.comcast.net.
Description . . . . . . . . . . . : isatap.hsd1.ma.comcast.net.
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
 

Attachments

Joined
Dec 28, 2004
Messages
8,256
Which wi fi adapter is in your computer?

Who installed the drivers? Did that person follow the manufacturer's instructions?

Have you considered updating the drivers?

Which wi fi encryption do you use?

AS A TEST have you checked your speed with no encryption?


How did you determine your speed of 490?

Consider using a service, such as www.dslreports.com/speedtest

RF123

Edit: never mind the encryption type. I see the answer on your thumbnail.
AS A TEST[/B] have you checked your speed with no encryption?
 

TerryNet

Terry
Moderator
Joined
Mar 23, 2005
Messages
81,428
Make sure you have the latest wireless driver from your laptop manufacturer's web site.

I second the idea to try w/o encryption. If that is OK then try WPA-PSK.
 

stephen_lacman

Thread Starter
Joined
Nov 9, 2011
Messages
22
my wireless card is an Intel WiFi Link 5100 AGN wireless card. Already tried updating all drivers. I determined that speed based on a speedtest.net speedtest report. Removing the encryption did not affect the speeds.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Members online

Top