software or hardware?

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

dahunn

Thread Starter
Joined
Feb 6, 2005
Messages
10
I have an ASUS M2A-VM HDMI system that some time ago blew the power supply. I had a second video card (NVIDIA GeForce 8500 GT) already installed at the time. Upon replacing the power supply the onboard video was not operating. It hasn't been a problem until now.

I'm trying to install a LCD HDTV as my primary monitor and would like to use the DVI output from the ASUS. I'm not getting any signal from it. When I check with the device manager only the NVIDIA is listed. There is a "ASUS Other Devices" named "Enhanced Display Driver Helper Service" with no drivers installed listed.

I'm not sure now if when the power supply blew (yes, the machine was running at the time) that the onboard video was toasted or wether I've got a software problem.

Any ideas?
 
Joined
May 3, 2006
Messages
22,466
Did you look to see if maybe the bios has onboard video shut down by mistake?
 

dahunn

Thread Starter
Joined
Feb 6, 2005
Messages
10
ok....it does look like it was turned off in the bios. now it shows up unidentified in the device driver and when I went to the ASUS website there are five different drivers listed. Mine should be the M2A-VM HDMI. But when I downloaded the driver, the install fails right after startup.
 

dahunn

Thread Starter
Joined
Feb 6, 2005
Messages
10
yeah...referenced microsoft and checked....it is for sure 32 bit.
 

dahunn

Thread Starter
Joined
Feb 6, 2005
Messages
10
downloading now.....will attempt and reply shortly.....thanks for the assist.
 

dahunn

Thread Starter
Joined
Feb 6, 2005
Messages
10
yep....that worked great....sort of. Now I've lost my software for the add on video. The picture that I'm getting from the secondary monitor (which until yesterday was my primary) seems just a quite hazy. I tried to adjust the colors with the ATI software and it's not an available option. I'm sure I just have to find that. I've degaussed the monitor but it's just not crisp. New problems....but hey....both drivers are working!!!!
 
Joined
May 3, 2006
Messages
22,466
yep....that worked great....sort of. Now I've lost my software for the add on video. The picture that I'm getting from the secondary monitor (which until yesterday was my primary) seems just a quite hazy. I tried to adjust the colors with the ATI software and it's not an available option. I'm sure I just have to find that. I've degaussed the monitor but it's just not crisp. New problems....but hey....both drivers are working!!!!
If both show colors that way, perhaps the monitor has had it.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Top