1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Solved: 64 and 32 bit java problem what java to install?

Discussion in 'Windows 7' started by afitz34, Jun 24, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. afitz34

    afitz34 Banned Thread Starter

    Joined:
    Feb 1, 2011
    Messages:
    27
    i got a new computer with windows 7 and it has 64 bit and 32 bit on it when i got it it had no java or direct x or anything like that on it so i installed java and well the first time i got it through google chrome but when i went into command prompt and typed
    "java -version" it came up with an error so i uninstalled it and reinstalled it through ie and the version comes up through command prompt now but my javaw.exe program won't open and certain programs from java don't work
    i don't know what versions of java to install so that might be the problem?

    please help
     
  2. haycg

    haycg

    Joined:
    Jun 11, 2007
    Messages:
    377
  3. afitz34

    afitz34 Banned Thread Starter

    Joined:
    Feb 1, 2011
    Messages:
    27
    hold on
     
  4. haycg

    haycg

    Joined:
    Jun 11, 2007
    Messages:
    377
    The first web site lead to the second and that one leads to the 3 rd
    http://java.com/en/download/manual.jsp
    On the first website - at the top - Downloads
    The second Web site - Click on - all downloads here.
     
  5. afitz34

    afitz34 Banned Thread Starter

    Joined:
    Feb 1, 2011
    Messages:
    27
    attatchment
     

    Attached Files:

  6. haycg

    haycg

    Joined:
    Jun 11, 2007
    Messages:
    377
    You can take your bug report to java, I've never had any trouble with java myself.
    Your bug report says go here. http://java.sun.com/webapps/bugreport/crash.jsp
    You can go to the conrol panel - program and features - and remove java and
    than reinstall. If your computer is at fault than I guess the Error will return.
    I keep my computer clean in a different manner. I keep a clean backup on an exterior
    hard drive and I also have an extra hard drive that can be used. (2 hard drives one computer)
    I use Acronis True Image to make my backup.
     
  7. afitz34

    afitz34 Banned Thread Starter

    Joined:
    Feb 1, 2011
    Messages:
    27
    i have another backup but this computer didnt come with java and there is no real reason to use the backup because i only got this computer in march
     
  8. afitz34

    afitz34 Banned Thread Starter

    Joined:
    Feb 1, 2011
    Messages:
    27
    i've fixed this now thank you for your help
     
  9. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/1004053