1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

[SOLVED] After SP2 install Wordpad won't open older wordpad files

Discussion in 'Business Applications' started by amthmi, Sep 8, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. amthmi

    amthmi Thread Starter

    Joined:
    Mar 23, 2002
    Messages:
    519
    I don't know if anyone else is experiencing this problem after installing SP2 for XP Pro.
    I have lost access to being able to load all my old wordpad documents in the new wordpad.

    I get the error "Can not load Word for Windows 6.0 files".

    All these files opened just fine with xp sp1 so I know it was the sp2 install.

    You would think that Microsoft if anything would at least make their own documents
    created with their own software usable after an upgrade.

    At this point I don't know of a solution and can only hope that Bill and company will provide
    a fix so I can access files that took me years to create.

    So this post is twofold...

    1. To let all of you know that this may happen to you as well.
    2. Anyone know how to fix this problem ?

    p.s. I can still use my other XP drive (to access these files) which I imaged just prior
    to the sp2 install just in case something went wrong with the sp2 update.
    Other than this issue the sp2 update went just fine. I haven't had any of the problems
    I've been reading about on this board..
    I think I'll try everything out so I'm not surprised again.

    Any help would be greatly appreciated.
     
  2. kiwiguy

    kiwiguy

    Joined:
    Aug 17, 2003
    Messages:
    17,584
  3. amthmi

    amthmi Thread Starter

    Joined:
    Mar 23, 2002
    Messages:
    519
    Ok, I've fixed it for now, not the ideal solution but it worked.
    First I copied the wordpad.exe file from sp2 to a temp folder.
    Then copied the wordpad.exe file from my imaged drive. It had the sp1 version.
    I replaced the sp2 version with the sp1 version.
    I can now access all my files again.

    I did notice that with wordpad open and doing Help>about wordpad.
    It still says that it's the sp2 build although it's not.
    I'm not sure where that info is acquired from but at this point I don't care.
    It works so I'm happy.
    I'll have to look into this further.

    [Edit]
    Thanks kiwiguy...
    I'll definitely try that out right now.
    Then I'll undo what I did.
    I was experimenting before I read your post.
     
  4. amthmi

    amthmi Thread Starter

    Joined:
    Mar 23, 2002
    Messages:
    519
    The registry change worked kiwiguy.
    Many thanks !!
     
  5. ~Candy~

    ~Candy~ Retired Administrator

    Joined:
    Jan 27, 2001
    Messages:
    103,706
    Marking solved as requested, and yes, that was the appropriate method ;)
     
  6. amthmi

    amthmi Thread Starter

    Joined:
    Mar 23, 2002
    Messages:
    519
    Thanks AcaCandy...
     
  7. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Similar Threads - [SOLVED] install Wordpad
  1. Punctual
    Replies:
    4
    Views:
    261
  2. Nyrexial
    Replies:
    6
    Views:
    415
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/271802

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice