Solved: Blue Screens on home made pc

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

veee

Thread Starter
Joined
Apr 7, 2015
Messages
15
Hello,

please can you advise me, I don't know what to do. I'm getting blue screens and it's made my pc unreliable. Apart from the blue screens it's splendid. Is there anything obvious I'm missing? I've downloaded TSGSysInfo, here's what it says:

Tech Support Guy System Info Utility version 1.0.0.2
OS Version: Microsoft Windows 7 Professional, Service Pack 1, 64 bit
Processor: Intel(R) Core(TM) i7-4770 CPU @ 3.40GHz, Intel64 Family 6 Model 60 Stepping 3
Processor Count: 8
RAM: 16262 Mb
Graphics Card: NVIDIA GeForce GT 640, -2048 Mb
Hard Drives: C: Total - 1907499 MB, Free - 1725791 MB;
Motherboard: Gigabyte Technology Co., Ltd., H87M-HD3
Antivirus: Microsoft Security Essentials, Updated and Enabled

Some notes just in case they're relevant - I know Nvidia is having trouble updating, some component always fails. And it says when i go to look for updates that it can't connect.

Thank you, any help would be much appreciated...
 

Macboatmaster

Trusted Advisor
Spam Fighter
Joined
Jan 14, 2010
Messages
24,591
1. Welcome to Tech Support Guy


2. When was it built - has it blue screened since then or is this a more recent development


3. Is there a dump file if so please attach it to your reply
Windows
Minidump
open that folder
right click the dump file and hold mouse on send to - compressed file
choose desktop as location, for compressed file and on reply on here
click go advanced and manage attachments
 
Joined
Apr 22, 2008
Messages
910
what are you using for a Internet connection? ???
it says your not using any kind of firewall /// anti-virus.
if U are running broad band U need a paid program
like McAfee or Norton.
AVG is a good free anti-virus program also
run Malwarebytes ,, has a 14 day trial on download..

But to your problem - we need a screen shot of the blue
screen of death.
it says what caused your computer to crash...
I know it's possible just not what buttons to push
to get screen shot to run after the blue screen shows
up.....
sorry
 

Macboatmaster

Trusted Advisor
Spam Fighter
Joined
Jan 14, 2010
Messages
24,591
jamesx121

it says your not using any kind of firewall /// anti-virus
According to the system info utility it has

Antivirus: Microsoft Security Essentials, Updated and Enabled
and I cannot see any reason to suspect that Windows firewall is not running
Also I must disagree - there is absolutely no reason to connect the use of broadband with the need for a paid antivirus
if U are running broad band U need a paid program
like McAfee or Norton.
AVG is a good free anti-virus program also
run Malwarebytes ,, has a 14 day trial on download..

veee

The screenshot of your dump will not be a great help what I need is the dump file to analyse it with Windbg - a dump analysis program
Please do not install McAfee Norton or AVG - or anything else at this stage, until I have the dump file and have replied with the analysis
 
Joined
Apr 22, 2008
Messages
910
jamesx121



According to the system info utility it has

and I cannot see any reason to suspect that Windows firewall is not running
Also I must disagree - there is absolutely no reason to connect the use of broadband with the need for a paid antivirus



veee

The screenshot of your dump will not be a great help what I need is the dump file to analyse it with Windbg - a dump analysis program
Please do not install McAfee Norton or AVG - or anything else at this stage, until I have the dump file and have replied with the analysis
first I did mention that AVG is a free program if he doesn't want to pay for a anti-virus / firewall program----
I have never heard anything good about Microsoft Defender----
a good ant-virus // firewall program stops suspicious programs from trying to get in from the web & stops programs
from sending out suspicious activity if they are already on your computer---
I went ahead & paid the 20$ for the full version of Malwarebytes so it will run all the time in the
back ground----it gets a work out---
my family runs Facebook as well as twitter//// playing Facebook games with their friends---
Malwarebyts is always putting up pop-ups about this or that from Facebook---
I have Comcast broadband with their medium tier speed----knock on wood I have never had a virus---
just a few little maleware programs that tried to suggest stuff to buy when your surfing the web---
Malewarebyts had a field day when I first found the program from a friend---no more annoying
pop ups trying to suggest stuff to buy
I know this is off subject so will stop now--
 
Joined
Aug 12, 2003
Messages
5,605
james..... the original post states he HAS
microsoft security essentials antivirus (which is also free)
 

veee

Thread Starter
Joined
Apr 7, 2015
Messages
15
Hello, thank you everyone for engaging with this. It has blue screened since the beginning... I do indeed have Microsoft Security Essentials and it says that it's updated and system protected. I did also download TFC and got rid of all temporary files ( don't even know if this is relevant ). I have also a doc with loads of the blue screen info on it, before I stopped doing it because it was crashing so regularly, if you want it no problem. The minidump - I couldn't upload it in one as it was too big so have split it into two I hope that's ok.
Appreciate your time.
 

Attachments

Macboatmaster

Trusted Advisor
Spam Fighter
Joined
Jan 14, 2010
Messages
24,591
Those two zipped folders contain the same dump files
More to the point they are all from 2014


Do you have a more recent dumpfile
and check the date on the clock - if you thought those were 2015 dumps


for information a small part of ONE of the dumps


Windows 7 Kernel Version 7601 (Service Pack 1) MP (8 procs) Free x64
Product: WinNt, suite: TerminalServer SingleUserTS
Built by: 7601.18409.amd64fre.win7sp1_gdr.140303-2144
Machine Name:
Kernel base = 0xfffff800`03209000 PsLoadedModuleList = 0xfffff800`0344c890
Debug session time: Wed Oct 1 22:00:27.161 2014 (UTC - 4:00)
System Uptime: 1 days 9:40:08.988
*******************************************************************************
* *
* Bugcheck Analysis *
* *
*******************************************************************************

NTFS_FILE_SYSTEM (24)
If you see NtfsExceptionFilter on the stack then the 2nd and 3rd
parameters are the exception record and context record. Do a .cxr
on the 3rd parameter and then kb to obtain a more informative stack
trace.
Arguments:
Arg1: 00000000001904fb
Arg2: fffff880095d23f8
Arg3: fffff880095d1c50
Arg4: fffff8000322c5e9

Debugging Details:
------------------

TRIAGER: Could not open triage file : e:\dump_analysis\program\triage\modclass.ini, error 2

EXCEPTION_RECORD: fffff880095d23f8 -- (.exr 0xfffff880095d23f8)
ExceptionAddress: fffff8000322c5e9 (nt!RealSuccessor+0x0000000000000039)
ExceptionCode: c0000005 (Access violation)
ExceptionFlags: 00000000
NumberParameters: 2
Parameter[0]: 0000000000000000
Parameter[1]: 0000000000000009
Attempt to read from address 0000000000000009

CONTEXT: fffff880095d1c50 -- (.cxr 0xfffff880095d1c50)
rax=0000000000000001 rbx=fffff8a018d25040 rcx=0000000000000001
rdx=fffff880095d2700 rsi=fffffa8018f7a710 rdi=fffff8a018d25010
rip=fffff8000322c5e9 rsp=fffff880095d2638 rbp=fffff880095d2940
r8=0000000000000000 r9=0000000000000000 r10=fffff880095d2700
r11=fffff880095d2620 r12=0000000000000000 r13=fffffa800e14f180
r14=0000000000000702 r15=0000000000000705
iopl=0 nv up ei pl nz na pe nc
cs=0010 ss=0018 ds=002b es=002b fs=0053 gs=002b efl=00010202
nt!RealSuccessor+0x39:
fffff800`0322c5e9 488b4908 mov rcx,qword ptr [rcx+8] ds:002b:00000000`00000009=????????????????
Resetting default scope

CUSTOMER_CRASH_COUNT: 1

PROCESS_NAME: VSSVC.exe THIS process is the Volume Shadow Copy service - but that does not mean that this is in any respect t blame for the crash

CURRENT_IRQL: 0

ERROR_CODE: (NTSTATUS) 0xc0000005 - The instruction at "0x%08lx" referenced memory at "0x%08lx". The memory could not be "%s".

EXCEPTION_CODE: (NTSTATUS) 0xc0000005 - The instruction at "0x%08lx" referenced memory at "0x%08lx". The memory could not be "%s".

EXCEPTION_PARAMETER1: 0000000000000000

EXCEPTION_PARAMETER2: 0000000000000009

READ_ADDRESS: GetPointerFromAddress: unable to read from fffff800034b6100
GetUlongFromAddress: unable to read from fffff800034b61c0
0000000000000009 Nonpaged pool

FOLLOWUP_IP:
Ntfs!NtfsFlushVolume+437
fffff880`016ac2c7 4885c0 test rax,rax

FAULTING_IP:
nt!RealSuccessor+39
fffff800`0322c5e9 488b4908 mov rcx,qword ptr [rcx+8]

BUGCHECK_STR: 0x24

DEFAULT_BUCKET_ID: NULL_CLASS_PTR_DEREFERENCE


At this stage I tend to suspect ram - not faulty ram but simply that you have two sticks of 8GB each, you have four ram slots and two are empty
Try running with ONLY one stick of ram and see what happens


I am reasonably certain you do not intend to, but PLEASE do not change the MSE for Norton, McAfee or AVG and please do not install any software while I am working with you.
 

veee

Thread Starter
Joined
Apr 7, 2015
Messages
15
I'm sorry Macboatmaster. I can't see another minidump folder? The computer clock says the right date. I was wrong about Nvidia. The update that keeps failing is Intel Corporation - Graphics Adapter WDDM1.1, Graphics Adapter WDDM1.2, Graphics Adapter WDDM1.3- Intel(R) HD Graphics 4600.
 

Macboatmaster

Trusted Advisor
Spam Fighter
Joined
Jan 14, 2010
Messages
24,591
Further to the above I have looked at another dump. It again is a general memory error, this time when flash player was running
The ram is Corsair
(CMX8GX3M1A1333C9)


As I said try with one stick
 

Macboatmaster

Trusted Advisor
Spam Fighter
Joined
Jan 14, 2010
Messages
24,591
Not another folder there is ONLY one minidump folder - is there in the folder a more recent dump file than 2014 -


The dump analysis said you had four ram slots, but I think looking at the motherboard you only have the two


Forget the failure of the update for the time being please#
RUN with the one ram stick
 

veee

Thread Starter
Joined
Apr 7, 2015
Messages
15
I don't know what happened to the reply I posted yesterday. Please find new file attached. How do I go down to one stick? Can I do this myself?
 

Attachments

veee

Thread Starter
Joined
Apr 7, 2015
Messages
15
and also confirm I won't add or remove programmes until we're finished. Thank you.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Members online

Top