1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Solved: built first pc and is verry slow to boot bios screen let alone xp

Discussion in 'Windows XP' started by mike124578, Jul 3, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. mike124578

    mike124578 Thread Starter

    Joined:
    Jul 3, 2007
    Messages:
    4
    i built my first pc using an intel d915pbl board with a p4 3.0 cpu with ht, i now have 2 cpu's one gets hot fast and the other is very slow to boot i have used artic silver 5 when i install the heat sink but it still gets hot on the other i installed the same way but take 10-15 min. to boot all the way to xp has anyone seen this before? by the way the one that gets hot boots in about 1.5 min



    i am reformatting now
     
  2. mike124578

    mike124578 Thread Starter

    Joined:
    Jul 3, 2007
    Messages:
    4
    ok refomated-- still does it
    tried to zero out the drive before refomating-- still did it while booting from cd
    temp at idle stays around 35 c
    running ram check now
     
  3. mike124578

    mike124578 Thread Starter

    Joined:
    Jul 3, 2007
    Messages:
    4
    have tried everything so im going to replace the motherboard today

    ok heres what i did to fix this
    first completely disassembled computer all the way down including removal of cpu
    next slowly built pc back up checking everything as i went
    the only thing i replaced was powersupply and windows loaded with no problems
    i will install one part per day till i find out what i did wrong
    heres what i have in right now
    1 gig ram
    graphics card
    320 sata hd
    power supply
    motherboard and cpu

    tomorrow i will install wireless network card and let you know
    i think it was a faulty powersupply
    by the way i didnt replace motherboard only thing replaced was powersupply
     
  4. mike124578

    mike124578 Thread Starter

    Joined:
    Jul 3, 2007
    Messages:
    4
    today i will install 1 gig ram and audio drivers along with wireless internet card
     
As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/591351

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice