1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Solved: Cannot find server IE6/Firefox

Discussion in 'Web & Email' started by dotty999, Nov 1, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. dotty999

    dotty999 Thread Starter

    Joined:
    Feb 3, 2006
    Messages:
    168,259
    First Name:
    Dotty
    I initially had problems with Firefox 2.0.0.8, pages and tabs stopped loading,I uninstalled it and reverted to an earlier version which still had the same problem, I then tried IE6 and either got a Gateway 504 error timed out message or cannot find server! I contacted my isp but they couldn't help, they seem to think it's a Microsoft issue:(
    I tried a system restore, that didn't work! anyone know how to solve this please?
     
  2. inetbogey

    inetbogey

    Joined:
    Nov 9, 2006
    Messages:
    286
    I would say that the computer you used to post with is not the computer you are talking about....... right?
    the questions i have are, can it open a browser window to any site?
    if not, then do you have an internet connection?
    can you ping a known site on the internet?
    can you ping yourself? (ping 127.0.0.1)
    did the ISP walk you through any type of trouble shooting?
    did they ask if you were wired (ethernet) or wireless (wifi) connected?
    were they able to see you connected? (or your router)?
     
  3. dotty999

    dotty999 Thread Starter

    Joined:
    Feb 3, 2006
    Messages:
    168,259
    First Name:
    Dotty
    I posted from my pc which has the problem. My isp is Aol so I can still connect to the internet via them but cannot access IE or Firefox web sites or load tabs. My isp says it's a server problem which they can,t help me with.
    I've since upgraded to IE7 and the problem remains:(
     
  4. inetbogey

    inetbogey

    Joined:
    Nov 9, 2006
    Messages:
    286
    does that mean you use dialup?
    when you dial the isp does the home page open in IE 7?
    do you mean not all sites open? but some do?
     
  5. dotty999

    dotty999 Thread Starter

    Joined:
    Feb 3, 2006
    Messages:
    168,259
    First Name:
    Dotty
    no, I have broadband so I access Aol initially and so I can access web sites from there. IE and Firefox both say page loading then they either time out or say cannot find server
     
  6. inetbogey

    inetbogey

    Joined:
    Nov 9, 2006
    Messages:
    286
    OK, so you say that you can open the first page (home page) in the browser but not the second page.
    Yes?
     
  7. dotty999

    dotty999 Thread Starter

    Joined:
    Feb 3, 2006
    Messages:
    168,259
    First Name:
    Dotty
    I can open in Aol browser but no other browser
     
  8. inetbogey

    inetbogey

    Joined:
    Nov 9, 2006
    Messages:
    286
    Sorry, i have never used AOL, so does that mean when you go to the internet you do not have IE 7 open it's an AOL window?
     
  9. dotty999

    dotty999 Thread Starter

    Joined:
    Feb 3, 2006
    Messages:
    168,259
    First Name:
    Dotty
    that's right. I'm surprised I can access the internet at all if there are server issues with other browsers
     
  10. inetbogey

    inetbogey

    Joined:
    Nov 9, 2006
    Messages:
    286
    sounds like their DNS server might be down. try and use an IP address in the URL not the name. see if that makes a difference. you might call AOL and ask for the DNS server IP's.
    you might want to try this site, it's an old company site of mine.
    use IE 7

    http://198.66.238.133/
     
  11. dotty999

    dotty999 Thread Starter

    Joined:
    Feb 3, 2006
    Messages:
    168,259
    First Name:
    Dotty
    thanks! I'll try it tomorrow as I'm at work right now :)
     
  12. inetbogey

    inetbogey

    Joined:
    Nov 9, 2006
    Messages:
    286
    sounds good, because it's friday night at 8:20 PM. and it sure is time for me to get home.
    i'll check in tomorrow.
    good luck
     
  13. dotty999

    dotty999 Thread Starter

    Joined:
    Feb 3, 2006
    Messages:
    168,259
    First Name:
    Dotty
    thanks for your help!
     
  14. dotty999

    dotty999 Thread Starter

    Joined:
    Feb 3, 2006
    Messages:
    168,259
    First Name:
    Dotty
    sorry tried that didn't work, thanks anyway:)
     
  15. inetbogey

    inetbogey

    Joined:
    Nov 9, 2006
    Messages:
    286
    have you added or deleted any programs? did AOL do an upgrade? i was thinking (thats why you smelled wood burning) that maybe a port that the browsers use is closed.
    if you clicked on the link i left and could not pull up a web page. it might have to do with a port closed. maybe a "service" is shut down in windows.
     
  16. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/646438

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice