1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Solved: can't get past the Q-Flash utility

Discussion in 'Hardware' started by kenshee20, May 4, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. kenshee20

    kenshee20 Thread Starter

    Joined:
    May 4, 2011
    Messages:
    5
    Hello all,
    I can't get pass the Q-Flash Utility. the process of "Qflash utility preparing to load..." just keeps on looping.
    To add up, this odd ticking sound (I think this is the CMOS battery - this is how it goes - titititititick....) just before the Qflash utility page.

    I already update the latest BIOS.
    Motherboard : GIGABYTES GA-G31M-ES2L (rev1.x)
    Flash Type : MXIC 25L4005
    BIOS : G31MES2L.F10

    Please Give Me Some Help.... I Begging U All :(:(:(
     
  2. crjdriver

    crjdriver Moderator

    Joined:
    Jan 2, 2001
    Messages:
    38,594
    OK, I am not understanding. Are you attempting to enter qflash or what? Does qflash load by itself?
     
  3. kenshee20

    kenshee20 Thread Starter

    Joined:
    May 4, 2011
    Messages:
    5
    the QFlash is load by itself everytime restart the CPU. i can't load my OS.
     
  4. crjdriver

    crjdriver Moderator

    Joined:
    Jan 2, 2001
    Messages:
    38,594
    Most likely a stuck keyboard; that is the sound you are hearing. Pull the keyboard and now pw ON the system. Does it boot normally?
     
  5. kenshee20

    kenshee20 Thread Starter

    Joined:
    May 4, 2011
    Messages:
    5
    Keyboard stuck!??? Izit!? Any other posibility? the CPU is not on my side now, i going to try on tomorrow. thanks (y)
     
  6. crjdriver

    crjdriver Moderator

    Joined:
    Jan 2, 2001
    Messages:
    38,594
    Of course there are other possibilities. If you want to find the cause of your problem, you need to test in a systematic manner. The most likely cause is a failed/stuck keyboard. Test that first then move on to other causes.
     
  7. kenshee20

    kenshee20 Thread Starter

    Joined:
    May 4, 2011
    Messages:
    5
    ok, i test on the keyboard first then i let u know the result. thanks your reply (y)
     
  8. kenshee20

    kenshee20 Thread Starter

    Joined:
    May 4, 2011
    Messages:
    5
    Problem solved!!!!! (y)(y) Is KEYBOARD problem. Thanks crjdriver, u are the men.
    I test all the cpu and reset the bios again and again but i miss up the KEYBOARD :p:p
    Thanks Again.
     
  9. crjdriver

    crjdriver Moderator

    Joined:
    Jan 2, 2001
    Messages:
    38,594
    You are welcome. I wish all hardware issues were that easy to solve.
     
  10. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/995022

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice