1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Solved: Caviar 2540

Discussion in 'Hardware' started by Paynesmanor, Jan 12, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. Paynesmanor

    Paynesmanor Thread Starter

    Joined:
    May 14, 2006
    Messages:
    219
    I found a old hard drive and want to get it to work,

    It wont boot in a old P2, with a windows boot disk, and Windows 98Se. On IDE1 Master is Caviar 2540, (No Jumpers, It did not come with any). IDE secondary master is a 5XCDROM, and a 3.5Floppy A. Ram is three sticks of 64. I did manage to see the windows reformat thing I think it said C:\WINDOWS and told me the path was invalid.. when I tried to FDISK There was something about the DOS partition, So it looked like I would be able to reformat it, I just did not know how to make it bootable, (If possiable I would like to leave the data in tact to see whats on it, as I am cerious by nature.. (I think its because I am too stupid to work dos, to make it bootable),


    I also Hooked it up to my AMD 1,000 Mhz, on IDE secondary master, WIndows XP, But windows would not boot, (It took forever and I freaked out and hard reset).. I did see the windows loading page for about 5 mins with the green thing going from left to right, (it did not freeze just would not boot)... Normally windows boots in less then a min.

    I can't seem to find the correct jumper setting for the drive, Is this even going to be able to hold windows 98SE? If so Anyone got a good link to get step by step instructions? (I am self taught with everything computers)..

    Its a Caviar 2540 "AT compatible Intelligent Drive", 540.8 MB.
     
  2. rollnw24inkmc

    rollnw24inkmc Guest

    Joined:
    Jan 5, 2007
    Messages:
    120
    lol man that isnt even worth the size to mess with, but if you must just wipe it clean and use it as a back up disc to store all ur important files
     
  3. Paynesmanor

    Paynesmanor Thread Starter

    Joined:
    May 14, 2006
    Messages:
    219
    I know that... I want to see whats on it,, Or use it to let my son mess with on the P2. Any Ideas on the jumper settings (XP Wont load with it hooked up with no jumpers)... So I can't wipe it clean!!!
     
  4. JohnWill

    JohnWill Retired Moderator

    Joined:
    Oct 19, 2002
    Messages:
    106,409
    I don't suppose going to the WD site and checking the jumpering info occurred to you? ;)

    WD HD Jumpering
     
  5. Paynesmanor

    Paynesmanor Thread Starter

    Joined:
    May 14, 2006
    Messages:
    219
    Thanks, No Western Digital did not.. I was searching whats on the drive... Thanks for the help man.. Thats what I needed...
     
  6. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/534519