1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Solved: Chicony Webcam won't show up on Toshiba laptop

Discussion in 'Hardware' started by Kapustin Yar, Apr 11, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. Kapustin Yar

    Kapustin Yar Thread Starter

    Joined:
    Dec 11, 2008
    Messages:
    855
    I have an L305 s5933 laptop from Toshiba. Awhile ago I had to replace the front bezel because it was broken. When I did this I got the wrong bezel and couldn't see the webcam because there was no hole in the bezel (frame) This didn't bother me because I didn't use the webcam anyway.

    Now I want to skype and make webcam calls. Last week I ordered the correct bezel with a hole in it for my webcam. I checked to see if the webcam worked and it did. Today I installed Skype and looked for my webcam and couldn't see anything. I can physically see it but Skpe doesn't recognize it. I look for it in the Device Manager and it isn't there.

    What do I do?
     
  2. dai

    dai

    Joined:
    Mar 6, 2003
    Messages:
    11,198
    reinstall the driver
     
  3. Kapustin Yar

    Kapustin Yar Thread Starter

    Joined:
    Dec 11, 2008
    Messages:
    855
    I did, no joy.
     
  4. dai

    dai

    Joined:
    Mar 6, 2003
    Messages:
    11,198
  5. Kapustin Yar

    Kapustin Yar Thread Starter

    Joined:
    Dec 11, 2008
    Messages:
    855
  6. dai

    dai

    Joined:
    Mar 6, 2003
    Messages:
    11,198
    when you said you checked it and it worked,have you checked it again to see if it still does
     
  7. Kapustin Yar

    Kapustin Yar Thread Starter

    Joined:
    Dec 11, 2008
    Messages:
    855
    It hasn't worked since I stalled Skype.
     
  8. dai

    dai

    Joined:
    Mar 6, 2003
    Messages:
    11,198
    uninstall skype and see if it re appears
     
  9. Kapustin Yar

    Kapustin Yar Thread Starter

    Joined:
    Dec 11, 2008
    Messages:
    855
    Thanks, I've done that and it still doesn't show up.
     
  10. dai

    dai

    Joined:
    Mar 6, 2003
    Messages:
    11,198
    i would suspect something has gone wrong with the camera

    my knowledge is limited in the area
     
  11. Kapustin Yar

    Kapustin Yar Thread Starter

    Joined:
    Dec 11, 2008
    Messages:
    855
    Hi, This time I opened up the frame, always a risky thing to do and found the cord that lead to the camera was pretty weak, perhaps only one strand in places. I don't known what happened, perhaps a screw was interfering, perhaps old age, rust or overuse but whatever it was I have ordered a new one on Ebay. Thanks for the help. :)
     
  12. dai

    dai

    Joined:
    Mar 6, 2003
    Messages:
    11,198
    glad you found the problem
     
  13. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/1095884

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice