Solved: clock - AMI.com

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

greenbug

Thread Starter
Joined
Feb 9, 2003
Messages
172
When my computer is loading something flashed on screen. The next time it appeared I hit pause. It's called American Megatrends AMI.com. Did a search found nothing . What is it? Also the clock is set back to Jan 1 2001. Norton won't run a live update and under programs it shows new progams added which have been on the computer for a few years. Any ideas?

Thanks Bug
 
Joined
Feb 14, 2004
Messages
1,657
American Megatrends is the Bios maker on your motherboard. Possibly the battery went dead. 'Usually', they are easy to replace, and only cost a few dollars.



moper
 

Frank4d

Retired Trusted Advisor
Joined
Sep 10, 2006
Messages
9,126
If the clock goes back to Jan 1, 2001 again the battery is probably dead (not an issue unless you use non-default BIOS settings). CR2032 batteries are about $4 at pharmacies, and camera and computer shops.
 

greenbug

Thread Starter
Joined
Feb 9, 2003
Messages
172
Model pavilion a320n. When I shut my computer down I always unplug it. Now when I puug it in it starts up on its own without pushing the button.

Thanks
 

greenbug

Thread Starter
Joined
Feb 9, 2003
Messages
172
No I didn't get the battery yet. I found it in the manual and it's showing it on the lower left side of the computer in the lower right side of the motherboard. The manual tells you to replace it so I guess all you need to do is unplug the computer and replace it. When I shut it down I will take the side panel off and check it out.

Thanks
 

greenbug

Thread Starter
Joined
Feb 9, 2003
Messages
172
OK the wife picked up the battery. I put it in and seems to work OK. One problem, after I tried it I looked at the package and it had 2032 one it but, the battery has DL 2032 not CR 2032. Any problem?

Thanks
 
Joined
Feb 14, 2004
Messages
1,657
I don't think so. Just a different manufacturer. Glad you got it working.


moper
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Members online

Top