Solved: DNS server not responding??

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

DirtyD

Thread Starter
Joined
Nov 16, 2011
Messages
12
Through the past couple of months I've had non stop problems with my internet. But always it shows that i have a strong connection but cannot connect. It use to say limited access and now its saying no access. I've ran windows diagnostics several times and all it says to the limited access is reset your router, this does not work. Recently it says no access i ran diagnostics and it said dns server unresponsive but it shows as connected still. All other devices can connect (2 laptops, xbox, blue ray player, 2 desktops)......... I have tried disabling my internet security and this seems to not be the problem, I've replaced multiple modems please help.

also when i was connected to the internet on my laptop the xbox can't connect or if the desktop is being used up stairs i can't connect on my laptop it has seem to be like as well.... All these devices are connected to the Internet via wireless.

My problem seems to be pretty close related to this solved post, http://forums.techguy.org/networking/620634-solved-cannot-connect-primary-dns.html How ever i don't see the solution.
 

TerryNet

Moderator
Joined
Mar 23, 2005
Messages
80,340
First Name
Terry
The solution in that other thread turned out to be using the OpenDNS server--see the last paragraph of post # 14.
 

DirtyD

Thread Starter
Joined
Nov 16, 2011
Messages
12
I was printing out instructions to open the dns but i am now getting internet with the possibility of it going out again, should i still follow through? and it seems to still get interference from other wireless, internet is still slow but fast on the others.
 

DirtyD

Thread Starter
Joined
Nov 16, 2011
Messages
12
i have done ipconfig /all if there are any problems what should i be looking for?
 

TerryNet

Moderator
Joined
Mar 23, 2005
Messages
80,340
First Name
Terry
... should i still follow through?
I cannot say. You made the determination that your issue was close enough to that other thread to try the same fix.

For a good connection and again for when you have lost connection ...

Please attach a screen shot of the Networks page of the Xirrus Wi-Fi Inspector and show ...

Start, Run, CMD, OK to open a command prompt:
(For Vista or 7 type CMD in the Search box after Start)

Type the following command:

IPCONFIG /ALL

[Note that there is no space between the slash and ALL.]

Right click in the command window and choose Select All, then hit Enter.
Paste the results in a message here.

If necessary use a text file and removable media to copy the results to a computer with internet access.
 

DirtyD

Thread Starter
Joined
Nov 16, 2011
Messages
12
Is there anyway for me to send you the screenshots privately/ be able to delete the attachment after posted?
 

TerryNet

Moderator
Joined
Mar 23, 2005
Messages
80,340
First Name
Terry
Is there anyway for me to send you the screenshots privately/
That would be against forum rules. You can obliterate your name or any inappropriate word before posting/attaching.
 

DirtyD

Thread Starter
Joined
Nov 16, 2011
Messages
12
so after awhile internet was working for a good week (reason for late reply) it went out again and i got the chance to run xirrus wifi inspector and here it is..... internet is now back up within 6 hrs.
 

Attachments

Joined
Oct 19, 2011
Messages
152
Did you try DNS Jumper? Try it trust me. It should work I had the same problem but I also had to take my wireless card out. The connections had so dust on them. Are you wireless or wired?
 

DirtyD

Thread Starter
Joined
Nov 16, 2011
Messages
12
I'm wireless and it keeps saying i am loosing my, external ip / i go to internet is says access i got to status no access ipv6 doesn't have anything listed by it, Just blank space.
 

DirtyD

Thread Starter
Joined
Nov 16, 2011
Messages
12
and i have not tried dns jumper yet i was trying to research it and see if i can harm anything.
 

DirtyD

Thread Starter
Joined
Nov 16, 2011
Messages
12
I have been able to connect to other wireless networks perfectly (friends)
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Members online

Top