1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Solved: DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET Problem

Discussion in 'Networking' started by Semper031, May 19, 2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. Semper031

    Semper031 Thread Starter

    Joined:
    May 19, 2015
    Messages:
    6
    Hello. I'm new to this forum and I found out about it just now. I'm really fascinated with the content you're offering here.

    Anyways, let's get to the point.

    Nearly a month ago I bought a fully new mid range gaming PC.
    My internet connection randomly shuts down and google gives me a DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET message even though network icon in tray shows I'm still connected.

    The problem mostly occurs when playing GTA5 Online, more precisely after joining a new session or loading an online mission. The same problem occurs even when I'm just simply surfing internet over Google Chrome.

    My PC is connected to router via network cable and when I'm having this problem my dad and my brother can still use their connection without problems.

    I asked some people for help but nobody had a solution.
    I don't know much about connections and similar stuff and I'm ready to provide as much informations as needed.

    Here are some screenshots and additional informations.
    [​IMG]
    [​IMG]

    This is what it says in the Event Log. It's always the same Event ID.
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    Here is my ipconfig /all

    Code:
    Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
    Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation.  All rights reserved.
    
    C:\Users\ROBI>ipconfig /all
    
    Windows IP Configuration
    
       Host Name . . . . . . . . . . . . : ROBI-PC
       Primary Dns Suffix  . . . . . . . :
       Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
       IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
       WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
    
    Ethernet adapter Local Area Connection:
    
       Connection-specific DNS Suffix  . :
       Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) Ethernet Connection (2) I218-V
       Physical Address. . . . . . . . . : D0-50-99-4B-75-B1
       DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
       Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
       IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.0.14(Preferred)
       Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
       Lease Obtained. . . . . . . . . . : 19. svibnja 2015. 19:18:59
       Lease Expires . . . . . . . . . . : 19. svibnja 2015. 20:48:59
       Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1
       DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
       DNS Servers . . . . . . . . . . . : 83.139.104.2
                                           83.139.105.2
       NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled
    
    Tunnel adapter isatap.{ECB8651C-1D16-49E9-B221-6BC5072283A4}:
    
       Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
       Connection-specific DNS Suffix  . :
       Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
       Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
       DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
       Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    
    Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:
    
       Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
       Connection-specific DNS Suffix  . :
       Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
       Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
       DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
       Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    
    C:\Users\ROBI>
    Thank you and Best Regards.
     
  2. CoolBurn

    CoolBurn

    Joined:
    Dec 5, 2013
    Messages:
    1,768
    What did they suggest or have you do if anything?


    Couple things:
    Open Chome and type the following into the address bar: chrome://net-internals/#dns
    Click on “Clear host cache” Close the tab.

    From an elevated command prompt type the following commands and press enter after each. Once complete restart the computer.
    ipconfig /flushdns
    netsh winsock reset
    netsh int ipv4 reset
    **For an elevated command prompt just press the Windows flag key and type cmd. Under Programs right click on cmd/command prompt and select “Run as Administrator”.

    I notice some packet loss at the current DNS, so if the above does not help try using Google's Public DNS.
    https://developers.google.com/speed/public-dns/docs/using

    On a side note:
    That’s a pretty short DHCP lease time on the router. If you could, I would adjust it to at least 24 hours.
     
  3. Semper031

    Semper031 Thread Starter

    Joined:
    May 19, 2015
    Messages:
    6
    I was told to set google's DNS.
    I was told to uncheck IPv6 connectivity in Local Area Connection properties. to Disable the IP Helper service: I was also told to do those commands you gave me for CMD. None of that helped yet. Some said it's maybe because of Tunnel Adapters.
     
  4. Old Rich

    Old Rich

    Joined:
    Jan 17, 2003
    Messages:
    10,254
    Let's see what is going on . .

    Hold the Windows key and press R, then type CMD to open a command prompt:

    Type or Copy and Paste the following" and press enter

    echo > 0 & PING 192.168.0.1 >> 0 & PING 46.228.47.115 >> 0 & PING google.com >> 0 & tracert google.com >> 0 & echo [/php] >> 0 & notepad 0


    That can take a few minutes to complete, come back and past the result in a message here.

    If you are on a machine with no network connection, use a floppy, USB disk, or a CD-RW disk to transfer a text file with the information to allow pasting it here.
     
  5. Semper031

    Semper031 Thread Starter

    Joined:
    May 19, 2015
    Messages:
    6
    ECHO is on.

    Pinging 192.168.0.1 with 32 bytes of data:
    Reply from 192.168.0.1: bytes=32 time<1ms TTL=64
    Reply from 192.168.0.1: bytes=32 time=1ms TTL=64
    Reply from 192.168.0.1: bytes=32 time=1ms TTL=64
    Reply from 192.168.0.1: bytes=32 time=1ms TTL=64

    Ping statistics for 192.168.0.1:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
    Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 0ms, Maximum = 1ms, Average = 0ms

    Pinging 46.228.47.115 with 32 bytes of data:
    Reply from 46.228.47.115: bytes=32 time=60ms TTL=53
    Reply from 46.228.47.115: bytes=32 time=61ms TTL=53
    Reply from 46.228.47.115: bytes=32 time=60ms TTL=53
    Reply from 46.228.47.115: bytes=32 time=64ms TTL=53

    Ping statistics for 46.228.47.115:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
    Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 60ms, Maximum = 64ms, Average = 61ms

    Pinging google.com [83.139.106.181] with 32 bytes of data:
    Reply from 83.139.106.181: bytes=32 time=9ms TTL=61
    Reply from 83.139.106.181: bytes=32 time=11ms TTL=61
    Reply from 83.139.106.181: bytes=32 time=12ms TTL=61
    Reply from 83.139.106.181: bytes=32 time=10ms TTL=61

    Ping statistics for 83.139.106.181:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
    Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 9ms, Maximum = 12ms, Average = 10ms

    Tracing route to google.com [83.139.106.181]
    over a maximum of 30 hops:

    1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.0.1
    2 5 ms 9 ms 6 ms 88.207.124.1
    3 11 ms 11 ms 11 ms cache.google.com [83.139.106.181]

    Trace complete.
    [/php]
     
  6. Old Rich

    Old Rich

    Joined:
    Jan 17, 2003
    Messages:
    10,254
    Well . . there is nothing wrong with those numbers . . Have you updated the network adaptor drivers?
     
  7. Semper031

    Semper031 Thread Starter

    Joined:
    May 19, 2015
    Messages:
    6
    I did if I'm not mistaken. Not sure if I found the latest ones tho.
     
  8. Old Rich

    Old Rich

    Joined:
    Jan 17, 2003
    Messages:
    10,254
    What is the brand and model of the pc? . . you can find the newest drivers on the manufacturers support site
     
  9. Semper031

    Semper031 Thread Starter

    Joined:
    May 19, 2015
    Messages:
    6
    I just reinstalled and installed my network adapter using the latest driver from Intel's site. The problem is still here. Internet colapsed as soon as I turned utorrent on.

    EVENT ID 1014.
    Name resolution for the name tracker.openbittorrent.com timed out after none of the configured DNS servers responded.
     
    Last edited: May 24, 2015
  10. Old Rich

    Old Rich

    Joined:
    Jan 17, 2003
    Messages:
    10,254
    A guy goes to the Doctor . . says "It hurts when I do this! " . . . the Doctor says . . .

    No telling what the torrents are doing to you
     
  11. Semper031

    Semper031 Thread Starter

    Joined:
    May 19, 2015
    Messages:
    6
    I contacted my ISP few times and they decided to bring me a new router. Everything is fine now heh.
     
  12. Old Rich

    Old Rich

    Joined:
    Jan 17, 2003
    Messages:
    10,254
    Glad you got it sorted!
     
  13. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Similar Threads - Solved DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET Problem
  1. Kaizerwulf
    Replies:
    2
    Views:
    1,259
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/1148514

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice