1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Solved: error in config.sys

Discussion in 'Earlier Versions of Windows' started by yun4ever, Dec 23, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. yun4ever

    yun4ever Thread Starter

    Joined:
    Nov 25, 2004
    Messages:
    12
    :confused: My winme boot up window deplays that there is an error in config.sys file line 3. Pls help me! Thx!
    Here is my config.sys posted:

    [menu]
    menuitem=HELP, Help
    menuitem=CD, Start computer with CD-ROM support.
    menuitem=NOCD, Start computer without CD-ROM support.
    menuitem=QUICK, Minimal Boot
    menudefault=HELP,30
    menucolor=7,0

    [HELP]
    device=oakcdrom.sys /D:mscd001
    device=btdosm.sys
    device=flashpt.sys
    device=btcdrom.sys /D:mscd001
    device=aspi2dos.sys
    device=aspi8dos.sys
    device=aspi4dos.sys
    device=aspi8u2.sys
    device=aspicd.sys /D:mscd001
    devicehigh=ramdrive.sys /E 2048

    [CD]
    device=oakcdrom.sys /D:mscd001
    device=btdosm.sys
    device=flashpt.sys
    device=btcdrom.sys /D:mscd001
    device=aspi2dos.sys
    device=aspi8dos.sys
    device=aspi4dos.sys
    device=aspi8u2.sys
    device=aspicd.sys /D:mscd001
    devicehigh=ramdrive.sys /E 2048

    [NOCD]
    devicehigh=ramdrive.sys /E 2048

    [QUICK]

    [COMMON]
    files=10
    buffers=10
    dos=high,umb
    stacks=9,256
    lastdrive=z
     
  2. wimpy

    wimpy Banned

    Joined:
    Dec 21, 2004
    Messages:
    277
    Open config.sys in Notepad and post it.
    This doesn't add up.
    You don't even need it now.
    You can also use the rem statement as i know you must be familiar with.
    Right
    :confused:
     
  3. flavallee

    flavallee Trusted Advisor

    Joined:
    May 12, 2002
    Messages:
    78,195
    First Name:
    Frank
    Just like 98 and 98SE, ME doesn't really need anything listed in the CONFIG.SYS file.

    Type rem and a single space before each line, so it looks like this:

    ----------------------------------------------------------------

    rem [menu]
    rem menuitem=HELP, Help
    rem menuitem=CD, Start computer with CD-ROM support.
    rem menuitem=NOCD, Start computer without CD-ROM support.
    rem menuitem=QUICK, Minimal Boot
    rem menudefault=HELP,30
    rem menucolor=7,0

    rem [HELP]
    rem device=oakcdrom.sys /D:mscd001
    rem device=btdosm.sys
    rem device=flashpt.sys
    rem device=btcdrom.sys /D:mscd001
    rem device=aspi2dos.sys
    rem device=aspi8dos.sys
    rem device=aspi4dos.sys
    rem device=aspi8u2.sys
    rem device=aspicd.sys /D:mscd001
    rem devicehigh=ramdrive.sys /E 2048

    rem [CD]
    rem device=oakcdrom.sys /D:mscd001
    rem device=btdosm.sys
    rem device=flashpt.sys
    rem device=btcdrom.sys /D:mscd001
    rem device=aspi2dos.sys
    rem device=aspi8dos.sys
    rem device=aspi4dos.sys
    rem device=aspi8u2.sys
    rem device=aspicd.sys /D:mscd001
    rem devicehigh=ramdrive.sys /E 2048

    rem [NOCD]
    rem devicehigh=ramdrive.sys /E 2048

    rem [QUICK]

    rem [COMMON]
    rem files=10
    rem buffers=10
    rem dos=high,umb
    rem stacks=9,256
    rem lastdrive=z

    ----------------------------------------------------------------

    click File - Save - File - Exit, then reboot.

    Did that fix the problem?
     
  4. wimpy

    wimpy Banned

    Joined:
    Dec 21, 2004
    Messages:
    277
    I think theres more to this.Either.
    a W95 config.sys was used or it also indicates a system disk error.
    What or where is this read ?
    My winme boot up window deplays

    I played this game in mid 90's but never had all those entries.Mostly the last part.
     
  5. JSntgRvr

    JSntgRvr Moderator Malware Specialist

    Joined:
    Jul 1, 2003
    Messages:
    18,551
    First Name:
    José
    Seems that somebody copied the contents of the Startup diskette into C:. This file isn't right. Unfortunately, some of these may respond to the Autoexec.bat. ??????. In your position I would rename both, the Config.sys file and the Autoexec.bat to Config.old and Autoexec.old respectively.
     
  6. flavallee

    flavallee Trusted Advisor

    Joined:
    May 12, 2002
    Messages:
    78,195
    First Name:
    Frank
    Yep, I agree. (y)
     
  7. yun4ever

    yun4ever Thread Starter

    Joined:
    Nov 25, 2004
    Messages:
    12
    :p JSntgRvr and flavallee, thank you for the advise.

    Yes, you are right.The case is that I installed a boot-up-disk generator which copied the contents of the Startup diskette into C:.

    I have renamed the 2 files you mentioned.

    Thanks and happy new year to both of you.
     
  8. flavallee

    flavallee Trusted Advisor

    Joined:
    May 12, 2002
    Messages:
    78,195
    First Name:
    Frank
    You're welcome. :)

    I'll be asleep long before the NYE fireworks start. :cool:
     
  9. JSntgRvr

    JSntgRvr Moderator Malware Specialist

    Joined:
    Jul 1, 2003
    Messages:
    18,551
    First Name:
    José
    Nice going! Use the Thread's Tools and mark this thread as "Solved".

    Best wishes!
     
  10. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/311116

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice