Solved: Ethernet connection

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

pinkynola

Thread Starter
Joined
Jul 21, 2007
Messages
18
I have a five-year old HP Pavilion zv6000 laptop. It will not connect to the Internet using an ethernet connection. It will work in the wireless mode. I believe there is a simple switch arrangement but I don't remember where it is.
 
Joined
Jan 28, 2001
Messages
6,523
Hi:So let's get a bit more info:
Did this ever work?
If,so what changed(hardware/software) ?
Have you tried another ethernet cable?
Any error msgs ?
Go to my network places/network connections.What is the status of the local area connection?
Let's see:
Let’s take a look at the status of the network adapters

Device manager:

Hold the Windows key and press R, then type devmgmt.msc

Please respond to all the following steps.
1. Under Network adapters, please tell me all the devices listed.
2. Are there any devices under Network adapters that have a red x displayed?
3. Also, are there any devices anywhere in the Device Manager display with yellow ? or ! displayed?
4. should be enabled and working properly.
5. If error code,what is it ?

Hold the Windows key and press R, then type CMD then press Enter to open a command prompt:

In the command prompt window that opens, type type the following command:

Note that there is a space before the /ALL, but there is NOT a space after the / in the following command.

IPCONFIG /ALL

Right click in the command window and choose Select All, then hit Enter to copy the contents to the clipboard.
Paste the results in a message here.

If you are on a machine with no network connection, use a floppy, USB disk, or a CD-RW disk to transfer a text file with the information to allow pasting it here.
 

pinkynola

Thread Starter
Joined
Jul 21, 2007
Messages
18
Dear Pedroguy: I appreciate your detailed response, but I got it fixed. I tried going through HP's tech chat room and lo and behold, they fixed it. Keep up the good work. We appreciate all you guys do.
 
Joined
Jan 28, 2001
Messages
6,523
Great.What was the fix?
You can mark your thread solved using button at top left.
 

pinkynola

Thread Starter
Joined
Jul 21, 2007
Messages
18
It looked like we were doing the very things you suggested. The key was a download of a software update and we made some incidental changes in the registry. Again, thanks for your help,.

Irvine Vidacovich
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Members online

Top