1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Solved: Facebook Connection Issues

Discussion in 'Web & Email' started by Jx1492, Jul 10, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. KidCreation

    KidCreation

    Joined:
    Jul 19, 2012
    Messages:
    1
    Hey folks

    Confirming that this issue, currently being posted across multiple threads with varying descriptions is due to buggy driver/net settings for those with a Realtek PCIe GBE Family Controller.

    The resolve for this frustrating gremlin under your hood is to:
    1. Manually update your Realtek PCIe GBE Family Controller driver direct from the manufacturer's website (auto update is not retrieving it).
    2. Purge any screw ups: Flush DNS & reset WINSOCK entries & TCP/IP stacks to defaults.

    Step by step:

    1. Navigate to Realtek's official website and download the latest driver. Direct link here.
      Download an Auto Installation Program compatible with your OS to simplify deployment.
    2. Run the program.
    3. Click Start > Programs > Accessories > right-click on Command Prompt, select "Run as Administrator". Type the following:
      ipconfig /flushdns
      [Press ENTER]
      netsh winsock reset catalog
      [Press ENTER]
      netsh int ipv4 reset reset.log
      [Press ENTER]
      netsh int ipv6 reset reset.log
      [Press ENTER]
      exit
    4. Restart your computer.

    Hope everything runs smooth for ya. o7
     
  2. Jx1492

    Jx1492 Thread Starter

    Joined:
    Jul 10, 2012
    Messages:
    6
    whoa D= my network diver was running on march 2011 thank you so much facebook is loading lightning fast and no connection problems what so ever! ^_^ now i get to mark this as solved =D i didnt think this was going to help! glad i posted here now thanks a billion everyone for commenting and helping resolve this problem =]
     
  3. Mart70

    Mart70

    Joined:
    Jul 11, 2012
    Messages:
    4
    Hi everyone,

    Just wanted to update my situation on this issue since the bug is gone now, i had a windows update a few days ago and after it was completed and my pc was rebooted, everything was working fine, i then remembered that the problems had started after a windows update several months ago. It's been 2 or 3 days now and i had no connection bugs anymore which makes me say; Finally!.. since there was no recent replies to this thread, i'm hoping it means that your issues were solved as well... alright so that's it for now, Take care all...
     
  4. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/1060465