1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Solved: Half life 2 episode 2 blue screen and restart

Discussion in 'Games' started by sarigueya2, Nov 16, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. sarigueya2

    sarigueya2 Thread Starter

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    19
    well i have an idea.. if I start the game in other chapter?? but well I cant with the console and I dont understand this:
    Unlock All Chapters:
    Modify your [install directory]ep2cfgconfig.cfg file with Notepad and change svunlockedchapters to "7".
     
  2. sarigueya2

    sarigueya2 Thread Starter

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    19
    or this :
    Intel Compatibility Issue

    If you are playing the new Orange Box games or Day of Defeat: Source on a laptop or a system with an integrated Intel video card such as the 945 GM, chances are your video card has a compatibility issue with the following games: Portal, Team Fortress 2 and Half-Life 2: Episode Two.
    You may be able to run these games by using the following launch option:
    +mat_bumpmap 0 +mat_picmip 2
    If you're not sure how to set game launch options, please see this guide.
    If that doesn't seem to help, you can try using the following console command:
    mat_max_worldmesh_vertices 1024
    If you're not sure how to use console commands, please see this guide.
    If that command allows the game to run without crashing, then please add it to your game config files. Your config file is located in the SteamApps folder, under your Steam account name and the folder for the game you would like to play. For example:
    C:\Program Files\Steam\steamapps\< Account Name >\team fortress 2\tf\cfg
     
  3. AntonFZS

    AntonFZS

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    65
    have you updated your cards drivers?
     
  4. sarigueya2

    sarigueya2 Thread Starter

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    19
    emm mi ATI?? I think but I couldn't ... hmm :(
     
  5. AntonFZS

    AntonFZS

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    65
    Whats your video cards name? And that guide you found use it,it may solve the problem
     
  6. AntonFZS

    AntonFZS

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    65
    do you have a 32 -bit OS or 64 bit?
     
  7. sarigueya2

    sarigueya2 Thread Starter

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    19
    haha I didn't understand the guide and my videocard is...ATI RADEON XPRESS 200M Series and I don't know about the 32 or 64 bit... I'm new at this
     
  8. AntonFZS

    AntonFZS

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    65
    go to this website and download this program it's virus fee and then look for your graphics card name and NOT series. thx
     
  9. AntonFZS

    AntonFZS

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    65
    to donwload it press here
     
  10. sarigueya2

    sarigueya2 Thread Starter

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    19
    wich website?? hehe lol
     
  11. sarigueya2

    sarigueya2 Thread Starter

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    19
    ok Im doing it... but for what exactly is it??
     
  12. sarigueya2

    sarigueya2 Thread Starter

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    19
    ok is it spd??
     
  13. sarigueya2

    sarigueya2 Thread Starter

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    19
    ow I found it .. it is Device Description
    PCI: ATI Radeon Xpress 200M (RC410M) Chipset
     
  14. sarigueya2

    sarigueya2 Thread Starter

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    19
    emm I'll wait for ur answer and... where do I download an update por my ATI Radeon Xpress 200M (RC410M) Chipset??
     
  15. AntonFZS

    AntonFZS

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    65
    then download Avast, It's a great AntiVirus
     
As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/877962

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice