1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Solved: HDMI messed up sound channels on games

Discussion in 'Games' started by Spider-Abu, Mar 6, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. Spider-Abu

    Spider-Abu Thread Starter

    Joined:
    Apr 24, 2008
    Messages:
    81
    Hi all! I just got a new Sony 5.1 Home Theater system(Sony HTSS370) for my Sony 40' Bravia HDTV so I can enjoy my games on my laptop in full 1080p HD and also 5.1 surround sound. My laptop is connected to my HT with an HDMI cable and the HT is connected to the TV with an HDMI cable. All of my 5.1 surround sound movies on my laptop produce full 5.1 surround sound through all the speaker channels it's meant to go through, but for some reason, most of my games, like Black Ops, Just Cause 2, Bullet Storm, and Assassins Creed 2 for some reason mess up the audio channels, except a few other games that I tried which produced sound through the approperiate sound channels, like Modern Warfare 2 and FIFA 11. ALL of my games and movies game perfect 5.1 surround sound when I use my Logitech X530 5.1 speakers, but for some reason some of my games mess up with my HT. The way the mess up the surround sound is that they produce all of the sound that comes from the front, from my rear speakers, and the sound that's supposed to come from my rear speakers comes from my front speakers, I'm not sure if they also come from the center channel speaker or not. I am not sure where the problem comes from, maybe bad drivers or something..but I am using the latest drivers from nVidia for my GeForce 9800M GTS graphic card, 266.58. When I test out my speaker channels through the Playback Devices from the control panel, the sound comes perfectly from the approperiate sound channels. Although, I remember when I noticed the sound channel problem in AC2 and minimized it and tested the sound channels from Playback Devices, and the sound channels also appeared to be like AC2 and came from the wrong channels. But when I turned AC2 off and tested the sound channels from Playback Devices again, my sound channels were back to normal.
    I don't know what the problem is, maybe the audio technology that the problematic games use are different or something..I don't really know. I do have a cheap external sound card which has a cheap SPDIF out port which I could test the sound from, but I haven't tried that yet.
    Here is my basic specs:

    Gateway FX P-7803h Gaming Laptop
    Windows 7 Home Premium 64bit
    nVidia GeForce 9800M GTS 1GB
    4GB DDR3 ram
    Intel Core 2 Duo P7350 @2.00GHz
    1.5 TB HDD
    Sony Bravia 40' HDTV
    Sony HTSS370 5.1 Home Theater System

    Any help would be appreciated. Thanks for your time! :D
     
  2. Spider-Abu

    Spider-Abu Thread Starter

    Joined:
    Apr 24, 2008
    Messages:
    81
  3. Spider-Abu

    Spider-Abu Thread Starter

    Joined:
    Apr 24, 2008
    Messages:
    81
  4. Spider-Abu

    Spider-Abu Thread Starter

    Joined:
    Apr 24, 2008
    Messages:
    81
    (BUMP)...where did all the tech support ppl go?...or am I posting this in the wrong section?!?!?
     
  5. debcore

    debcore

    Joined:
    Mar 10, 2011
    Messages:
    5
    what is really problems occure so that we can diagnose?
     
  6. Spider-Abu

    Spider-Abu Thread Starter

    Joined:
    Apr 24, 2008
    Messages:
    81
    err...thanks for the reply, but I have already written the problem in the first post. o_0
     
  7. Spider-Abu

    Spider-Abu Thread Starter

    Joined:
    Apr 24, 2008
    Messages:
    81
  8. Spider-Abu

    Spider-Abu Thread Starter

    Joined:
    Apr 24, 2008
    Messages:
    81
  9. Spider-Abu

    Spider-Abu Thread Starter

    Joined:
    Apr 24, 2008
    Messages:
    81
  10. Spider-Abu

    Spider-Abu Thread Starter

    Joined:
    Apr 24, 2008
    Messages:
    81
    (bump)....
     
  11. Spider-Abu

    Spider-Abu Thread Starter

    Joined:
    Apr 24, 2008
    Messages:
    81
    (bump)...what? did all the tech support dudes take a vacation or something? :S
     
  12. Spider-Abu

    Spider-Abu Thread Starter

    Joined:
    Apr 24, 2008
    Messages:
    81
  13. Spider-Abu

    Spider-Abu Thread Starter

    Joined:
    Apr 24, 2008
    Messages:
    81
    (bump)...
     
  14. Spider-Abu

    Spider-Abu Thread Starter

    Joined:
    Apr 24, 2008
    Messages:
    81
  15. Spider-Abu

    Spider-Abu Thread Starter

    Joined:
    Apr 24, 2008
    Messages:
    81
    (BUMP) WTF happend to the tech support???
     
  16. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/984405