1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Solved: How to remove all traces of Kaspersky online scanner

Discussion in 'General Security' started by Veryfrustratedus, Jan 19, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. Phantom010

    Phantom010 Trusted Advisor

    Joined:
    Mar 9, 2009
    Messages:
    34,056

    http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=221567
     
  2. Veryfrustratedus

    Veryfrustratedus Thread Starter

    Joined:
    Dec 6, 2009
    Messages:
    720
    Hi again,I just noticed that when I set items in the options in FF they don't remain permanent. When I open a new window and look at options they are all back to what they were.
    Clear recent history is greyed out.
    I think this is sll related to this hidden driver.
    I think I forgot to mention that the first time AVg alerted was after I had been watching furturama at watchxonlineDOTcom. It has been there since.
    I went back to that site today and now it hijacks my FF browser and reroutes it and when I go back it reroutes it again. I'm pretty sure this is malware. It just doesn't make sense that something legit is so hard to find on the machine or to find anything about it.
    I
     
  3. Phantom010

    Phantom010 Trusted Advisor

    Joined:
    Mar 9, 2009
    Messages:
    34,056
    If you really think your computer is infected, please click on the Report button and kindly ask to be moved to the Malware Removal & HijackThis Logs forum. From there, be patient. You should get an answer within the next 48 hours. These guys are really busy!
     
  4. Veryfrustratedus

    Veryfrustratedus Thread Starter

    Joined:
    Dec 6, 2009
    Messages:
    720
    I think I mentioned that I had already been to that forum and dvk01 didn't find anything. "Possible Keylogger?" is the thread.
    I just discovered that my flashplayer settings manager isn't staying as I set it either. I've also started getting a lot of popups after I increased the level in IE which should have eliminated all of them. I've given up on FF until I figure out whats up. I did change the settings on a lot of activex to ask or don't allow, I thought I was increasing security but apparently something is letting them through.
    I do think this may be meant to be a lojack, or at least look like one, but I believe it is being used to gain illegitimate access to my computer to make it a bot or to use "excess" processor speed for a gamer.

    I just want you to know I appreciate all the effort and time you've put into this. I think I also mentioned that Toshiba is going to have someone contact me about this.

    Thank You
     
  5. Phantom010

    Phantom010 Trusted Advisor

    Joined:
    Mar 9, 2009
    Messages:
    34,056
    Since LoJack has been initially installed by Toshiba, I think they're best suited to address your concerns.
     
  6. Veryfrustratedus

    Veryfrustratedus Thread Starter

    Joined:
    Dec 6, 2009
    Messages:
    720
    Hi again,
    OK Toshiba denies loading anything and sidesteps my question about whether it was installed at manufacture by offering to have me send it back to them. It is out of warranty. $Ca-ching$ I suspect they activated it when they reset my BIOS password. Deciding whether or not intentionally, is up to ones temperment and experience.
    Anyway as a test I completely erased the hard drive and reinstalled back to factory spec. An AVG scan turned up the same bugs indicating to me that it is in the BIOS. I am also having the same CPU problem, it is running at 90-100% all the time slowing everything down. My updates are having a heck of a time installing. To check whats what I tried diagnose and repair the connection and it stopped the cpu running at 100% for a few moments then it was right back up. Which says to me something online is connecting to my machine.

    So I'm frustrated and stuck I don't know how to identify, find, or stop this problem. All scans and malware help has indicated no problems.
    Could it be the mobo I got from ebay and installed? It gave me no trouble until I sent it to Toshiba for the recall password repair.

    I'm hoping that updates is for some reason using the CPU so extensively even though I've not seen it do this before. At least now its at 29 of 55
     
  7. Phantom010

    Phantom010 Trusted Advisor

    Joined:
    Mar 9, 2009
    Messages:
    34,056
    :(
     
  8. Veryfrustratedus

    Veryfrustratedus Thread Starter

    Joined:
    Dec 6, 2009
    Messages:
    720
    Thx,
    I spoke to them by phone and was treated like a criminal. I didn't appreciate that. I may try again. Apparently I have to find three year old proof of purchase and mail it in before they will give me anything usefull.

    I knew that if it were a lojack it would still be there after a wipe and install, but since I couldn't find any information that satisfied I figured it would be a good test to see if it were a virus. I guess now I know its Lojack. That's more than I had.
     
  9. Phantom010

    Phantom010 Trusted Advisor

    Joined:
    Mar 9, 2009
    Messages:
    34,056
    They're not taking any chances in case you would be a computer thief trying to get information on how to remove the device... :rolleyes:
     
  10. Veryfrustratedus

    Veryfrustratedus Thread Starter

    Joined:
    Dec 6, 2009
    Messages:
    720
    It feels like extortion. Even the Toshiba li9nk to OEM installed products kicked back as invalid I had to send an email to general info. The only thing that was consistant about their site was the constant selling of the product that is ruining my computer.
    Hmmm extortion sound more and mores like the tactic to me rather than security. I can't be the only one to have this problem there should be info on how to handle it easily available. There are methods to help me w/o compromising anyone.
     
  11. Veryfrustratedus

    Veryfrustratedus Thread Starter

    Joined:
    Dec 6, 2009
    Messages:
    720
    I'm looking at rescource minitor and I don't know whats normal. I have about a million instances of avgcrsvx.exe running is that normal? My CPU is still running close to and at 100% all the time.
     
  12. Veryfrustratedus

    Veryfrustratedus Thread Starter

    Joined:
    Dec 6, 2009
    Messages:
    720
    I've gone back to my thread in Malware removal thank you for the help. I'll let you know what happens.

    very frustrated user
     
  13. Veryfrustratedus

    Veryfrustratedus Thread Starter

    Joined:
    Dec 6, 2009
    Messages:
    720
    vinaya thank you. That wasn't my issue. I was removing Kaspersky as part of the process of elimination to narrow down the source of my problem.
    Very Frustrated User
     
  14. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/895517