Solved: i lose connection for good when laptop lid closes

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

asuss06

Thread Starter
Joined
Aug 31, 2007
Messages
400
i just got a laptop 2 days ago with Vista (dont know if this is a Vista question or not). When i start my laptop, i have a fine wireless connection. then when i close the lid it all goes into hibernation, ofcourse, but then when i open the lid later, not only is the connection gone, but the laptop will not even recognize my Linksys router & wireless - which is only 3 feet away! i have to restart the computer to get a connection again.
ive called Gateway 4 times and i get a different response everytime i call - one just told me a MUST reinstall windows in order to fix it. Even Lisksys gives me different answers everytim i call too.
Vista has alot more settings and little petty nuances than XP. is there a setting i have to make for the wireless to be recognized after hibernation?
 

JohnWill

Retired Moderator
Joined
Oct 19, 2002
Messages
106,429
First off, upgrade Vista to SP1. Next, go into Device Manager and for the wireless adapter, configure all of the power saving options to be disabled.
 

TerryNet

Terry
Moderator
Joined
Mar 23, 2005
Messages
80,961
Assuming you're talking about an integrated wireless adapter get the latest driver for it from your laptop manufacturer's web site. Sometimes an updated driver will help the problem of the lost network connection after awakening from hibernation (or sleep). SP1 may also help. Not sure if power options will help since hibernation turns everything off anyhow.

Otherwise, you may have to live with it (e.g., switch the wireless off before hibernation and back on after awakening) or try a different adapter or router.
 

asuss06

Thread Starter
Joined
Aug 31, 2007
Messages
400
oh. shoulda known. well, i alrready had installed the SP1, but it's now suddenly working. its been working fora about a day now, so ill just keep my fingers crossed.
thanks all
 

JohnWill

Retired Moderator
Joined
Oct 19, 2002
Messages
106,429
You can mark your own threads solved using the
button at the top of the first page of the thread in the upper left corner.
©
:)
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Top