1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Solved: internet explorer loads pages slowly now

Discussion in 'Web & Email' started by signlady, Jun 3, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. signlady

    signlady Thread Starter

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    5
    i currently have ie version 7, and i did update verizon plc check up software, and the philshing download from msn. i access online quickly but when i call up sites can take up to 30 seconds to load a page. using delll dimension E510 system, xp pro,
    this is a pretty new system and delay seems to be in last couple weeks. i tried taking the music and photo option off advanced option on ie tools, didnt help, phishing or no phishing does not seem to help either, also put shorter phone cord on dsl box.
    any ideas of what else is causing slow page opening? i do clean out cookies and temp files or a regular basis also
    thank
    the sign lady
     
  2. signlady

    signlady Thread Starter

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    5
  3. SeventhOne

    SeventhOne

    Joined:
    Apr 27, 2007
    Messages:
    24
    Could be any number of things - you did the right thing by shortening the phone cable - the shorter the better. Longer ethernet cable is better than long phone cable.
    Wireless is even better!

    Do you have good anti-spyware? Anti-virus?

    I would also check with your ISP....is it a new connection? Has it been poor only since you got your new computer?
     
  4. signlady

    signlady Thread Starter

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    5
    i have trend micro pc-cillin installed

    this connection not new, got this system about a year ago thru dell

    it seems that only maybe couple weeks ago started loading pages slowly
    i did all the verizon updates also the phishing update from microsoft

    with dsl, it can take up to a minute to load a page when i go to a site
    yet when i open my msn home page that loads very quickly so i have to
    assume the connect itself is fine and my outlook express seems to work ok also
    the delay seems to be just in opening pages (even bookmarked ones) from the top http toolbar area? any other suggestions where i can check?

    how do i check what speed my dsl is running at??
    thanks
     
  5. SeventhOne

    SeventhOne

    Joined:
    Apr 27, 2007
    Messages:
    24
    To check speed, go to 'control panel' click on 'network connection' then double click on your active connection....

    The only other thing I can advise with my meagre knowledge is to adjust your security settings....go to 'internet options' click on 'security' and adjust the sliders - you may have the security level set too high.

    Be careful though.

    I would talk to your ISP too though.
     
  6. clavinova

    clavinova

    Joined:
    Apr 12, 2007
    Messages:
    263
    Many ISP encounter troubles these days. I know for sure about Tiscali and also BT. When I open my Gmail webpage, I can see on the left side bar messages such as "we are sorry...we are encountering..." and then "we're back"...
     
  7. signlady

    signlady Thread Starter

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    5
    I called verizon my IP and with them online fixed the email accounts and the IE settings also. one of my two email accounts was not showing up so we reset all of that.

    Found out one of the problems, that before the last couple weeks, wasn't causing me troubles, but I guess was now it was. This was that the phone line had a splitter on it for dsl and telephone. She told me to pull the phone off the line, get a second jack put in so that the dsl and phone were each connected directly into separate jacks.
    This jack is in a home office setting, so for a few days this space will just have the office line and not the home line up.
    I set installation appt with them for this but in the interim, the net is running at normal speed again, as long as i dont connect the splitter.
     
  8. signlady

    signlady Thread Starter

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    5
    problem solved
    ok to close :)
     
  9. Blackmirror

    Blackmirror

    Joined:
    Dec 5, 2006
    Messages:
    32,638
    you can mark it solved using thread tools in first post please
     
  10. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/580329