Solved: Nero 7 OEM and MPEG-4 Decoding

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Glugglughic

Thread Starter
Joined
Sep 25, 2008
Messages
4
Hello folks,

When I purchased a new DVD writer, it came with the Nero Essentials software which I wanted to use. However, when I went to burn some videos (yes legal) it came up with the error that I needed to upgrade - which actually sucks since my simple purchase now would get a lot more expensive. Are there any other options such as recoding the videos, freeware decoder that integrates with Nero 7, etc?
 

MysticEyes

Banned
Joined
Mar 30, 2002
Messages
4,825
So you have mpeg4 files that you need to convert to DVD? Note there isn't anything which will integrate with Nero.
 

Glugglughic

Thread Starter
Joined
Sep 25, 2008
Messages
4
Yes, have a video file that seems to be encoded as MPEG-4 and when I try to use the Nero 7 that came with my writer, I get an error that says I need to upgrade my Nero (just bought the writer two days ago). So this would mean I need to pay another $60 just to get a simple decoder.
 

fairnooks

Banned
Joined
Oct 1, 2007
Messages
5,251
Or you need to convert the file to something that Nero Essentials can handle if you indeed want to use that program. Super (free) or some other low cost converter could probably be employed for that purpose.

If you're trying to make DVDs though, I'd see if DVDFlick would accept them as is and make the DVD with that program if it did.
 
Joined
Aug 3, 2008
Messages
1,056
I highly recommend Any Video Converter free. It will convert between most common formats and it does it quickly. It also supports multi CPUs for even faster conversions.
 

Glugglughic

Thread Starter
Joined
Sep 25, 2008
Messages
4
Thanks everyone, I ended up using the free Any Converter and recoded the files for use with Nero 7 Essentials. It takes extra time and eventually I will purchase the Nero upgrade (when price comes down a bit), but for now does the trick.

:D
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Members online

Top