Solved: net gear problem

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

WACOWALLY

Thread Starter
Joined
Mar 5, 2005
Messages
143
I use windows XP on a PC. I have a Net Gear Dual Band Router N600 WNDR3400. It has been working fine for over a year. On the top it had a large BLUE BUTTON (WPS) to connect other wireless devices. The trouble started yesterday when the blue button started flashing. I have checked with NETGEAR's support group and they think someone may be trying to access my network and I need to DISABLE THE ROUTER"S PIN. I have done that and the light is still flashing. Does anyone have any other suggestions? Thanks Wally.
 

WACOWALLY

Thread Starter
Joined
Mar 5, 2005
Messages
143
Hello Etaf. I went to the site and could not download any thing from it. I turned off fire wall and AntiVirus and could not download. It turns out I have V1 of this Router and I could not download that either. If I use my CD to get the documentation on line it works find, but I could find nothing about turning off the WPS, except to disable the routers pin which I have done.
 

WACOWALLY

Thread Starter
Joined
Mar 5, 2005
Messages
143
Yes I can get on line fine and download PDF files all the time. My default security is WPA-PSK (TKIP) + WPA2- PSK ( AES)
 

etaf

Wayne
Moderator
Joined
Oct 2, 2003
Messages
65,454
My default security is WPA-PSK (TKIP) + WPA2- PSK ( AES)
that has not yet been broken, unless you are using a simple dictionary word as a password, or told people the password , who have passed it on - if not , then I doubt anyone has broken into your network

not sure what else to suggest now
 

Couriant

James
Trusted Advisor
Spam Fighter
Joined
Mar 26, 2002
Messages
36,873
Well I had this screen up earlier and of course most posts show up... but just to confirm the PIN is the WPS function. In fact WPS does have a big security flaw so that's a good thing you turned it off. If it still flashes, perhaps a power off/on would help?

Other than that you should be fine :)
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Members online

Top