1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Solved: Network ok - No internet connection with FF/IE

Discussion in 'Networking' started by buckeye_01, Aug 2, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. buckeye_01

    buckeye_01 Thread Starter

    Joined:
    Jul 31, 2009
    Messages:
    8
    I've made a post in the HJT forum that I can't close or delete so please forgive me.

    I am able to connect to my home network ok and I can start YIM but I cannot connect to the internet with ANY browser. I have read several threads on this but I cannot lock down a fix for me. I am going to provide the most requested stuff right off the bat in hopes that I can get some immediate help.

    This is an acer laptop running vista basic. I am connecting to my 2wire wireless router running DSL. I have my laptop on the same network with XP and I am having NO problems with anything. This computer is only a couple of months old and all the drivers are up to date. I have tried to install spybot, and a couple of other virus scanners to no avail (no network). The machine had macaffe on it until I removed it yesterday. I was able to install and run malwarebytes last night and nothing was found. I briefly turned my firewall off for testing...no change. Any and all help is appreciated.

    The list contains;
    ipconfig /all
    ping computer ip address
    ping default gateway address
    ping dns server (same as gateway address)
    ping 206.190.60.37
    ping yahoo.com

    Microsoft Windows [Version 6.0.6001]
    Copyright (c) 2006 Microsoft Corporation. All rights reserved.

    C:\Users\frank>ipconfig /all

    Windows IP Configuration

    Host Name . . . . . . . . . . . . : frank-PC
    Primary Dns Suffix . . . . . . . :
    Node Type . . . . . . . . . . . . : Broadcast
    IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
    WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
    DNS Suffix Search List. . . . . . : gateway.2wire.net

    Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:

    Connection-specific DNS Suffix . : gateway.2wire.net
    Description . . . . . . . . . . . : Broadcom 802.11g Network Adapter
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-23-4D-B6-1F-85
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::c8dd:9b96:1a58:7e55%11(Preferred)
    IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.65(Preferred)
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
    Lease Obtained. . . . . . . . . . : Sunday, August 02, 2009 7:44:51 AM
    Lease Expires . . . . . . . . . . : Monday, August 03, 2009 8:09:05 AM
    Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.254
    DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.254
    DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.1.254
    NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

    Ethernet adapter Local Area Connection:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Generic Marvell Yukon 88E8040 PCI-E Fast
    Ethernet Controller
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-1D-72-EF-CF-9F
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    Tunnel adapter Local Area Connection* 6:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . : gateway.2wire.net
    Description . . . . . . . . . . . : isatap.gateway.2wire.net
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    Tunnel adapter Local Area Connection* 7:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : isatap.{9320EF47-532A-4291-998C-C147787C4
    0C9}
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    Tunnel adapter Local Area Connection* 11:

    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
    Physical Address. . . . . . . . . : 02-00-54-55-4E-01
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2001:0:4137:9e50:3cad:27b0:b91b:ad47(Pref
    erred)
    Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::3cad:27b0:b91b:ad47%13(Preferred)
    Default Gateway . . . . . . . . . : ::
    NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled

    C:\Users\frank>ping 192.168.1.65

    Pinging 192.168.1.65 with 32 bytes of data:
    General failure.
    General failure.
    General failure.
    General failure.

    Ping statistics for 192.168.1.65:
    Packets: Sent = 4, Received = 0, Lost = 4 (100% loss),

    C:\Users\frank>ping 192.168.1.254

    Pinging 192.168.1.254 with 32 bytes of data:
    Reply from 192.168.1.254: bytes=32 time=4ms TTL=255
    Reply from 192.168.1.254: bytes=32 time=1ms TTL=255
    Reply from 192.168.1.254: bytes=32 time=1ms TTL=255
    Reply from 192.168.1.254: bytes=32 time=1ms TTL=255

    Ping statistics for 192.168.1.254:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
    Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 1ms, Maximum = 4ms, Average = 1ms

    C:\Users\frank>ping 206.190.60.37

    Pinging 206.190.60.37 with 32 bytes of data:
    Reply from 206.190.60.37: bytes=32 time=53ms TTL=56
    Reply from 206.190.60.37: bytes=32 time=51ms TTL=56
    Reply from 206.190.60.37: bytes=32 time=52ms TTL=56
    Reply from 206.190.60.37: bytes=32 time=55ms TTL=56

    Ping statistics for 206.190.60.37:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
    Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 51ms, Maximum = 55ms, Average = 52ms

    C:\Users\frank>ping yahoo.com

    Pinging yahoo.com [209.191.93.53] with 32 bytes of data:
    Reply from 209.191.93.53: bytes=32 time=82ms TTL=56
    Reply from 209.191.93.53: bytes=32 time=74ms TTL=56
    Reply from 209.191.93.53: bytes=32 time=82ms TTL=56
    Reply from 209.191.93.53: bytes=32 time=85ms TTL=56

    Ping statistics for 209.191.93.53:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
    Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 74ms, Maximum = 85ms, Average = 80ms
     
  2. JohnWill

    JohnWill Retired Moderator

    Joined:
    Oct 19, 2002
    Messages:
    106,418
    Connect with a wired connection to the router, then boot in Safe Mode with Networking and see if you can gain access that way.
     
  3. buckeye_01

    buckeye_01 Thread Starter

    Joined:
    Jul 31, 2009
    Messages:
    8
    Same results when wired, in safe mode or not. Only YIM. No browser and unable to install kaspersky or spybot.
     
  4. JohnWill

    JohnWill Retired Moderator

    Joined:
    Oct 19, 2002
    Messages:
    106,418
    Well, blocking the installation of AV and malware detection is starting to sound like Malware.


    Please post a HijackThis 2.00.2 Log here.
     
  5. buckeye_01

    buckeye_01 Thread Starter

    Joined:
    Jul 31, 2009
    Messages:
    8
    That's what I thought too. Here ya go.

    Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2
    Scan saved at 6:49:06 PM, on 8/1/2009
    Platform: Windows Vista SP1 (WinNT 6.00.1905)
    MSIE: Internet Explorer v8.00 (8.00.6001.18813)
    Boot mode: Normal

    Running processes:
    C:\Windows\system32\taskeng.exe
    C:\Windows\system32\Dwm.exe
    C:\Windows\Explorer.EXE
    C:\Program Files\Windows Defender\MSASCui.exe
    C:\Windows\RtHDVCpl.exe
    C:\Program Files\NewTech Infosystems\NTI Backup Now 5\BkupTray.exe
    C:\Program Files\Launch Manager\LManager.exe
    C:\Program Files\Synaptics\SynTP\SynTPEnh.exe
    C:\Program Files\Google\Google Desktop Search\GoogleDesktop.exe
    C:\Program Files\Google\GoogleToolbarNotifier\GoogleToolbarNotifier.exe
    C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\MOM.exe
    C:\Users\frank\AppData\Local\Temp\RtkBtMnt.exe
    C:\Program Files\Google\Google Desktop Search\GoogleDesktop.exe
    C:\Program Files\Synaptics\SynTP\SynTPHelper.exe
    C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\CCC.exe
    C:\Program Files\Yahoo!\Messenger\YahooMessenger.exe
    C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe
    C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe
    C:\Program Files\Google\Google Toolbar\GoogleToolbarUser.exe
    C:\Windows\System32\mobsync.exe
    C:\Windows\system32\SearchFilterHost.exe
    C:\Program Files\Trend Micro\HijackThis\HijackThis.exe

    R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
    R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
    R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
    R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://homepage.emachines.com/rdr.aspx?b=ACEW&l=0409&s=2&o=vb32&d=0109&m=d620
    R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
    R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
    R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName =
    R3 - URLSearchHook: Yahoo! Toolbar - {EF99BD32-C1FB-11D2-892F-0090271D4F88} - C:\PROGRA~1\Yahoo!\Companion\Installs\cpn\yt.dll
    O1 - Hosts: ::1 localhost
    O2 - BHO: &Yahoo! Toolbar Helper - {02478D38-C3F9-4efb-9B51-7695ECA05670} - C:\PROGRA~1\Yahoo!\Companion\Installs\cpn\yt.dll
    O2 - BHO: AcroIEHelperStub - {18DF081C-E8AD-4283-A596-FA578C2EBDC3} - C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelperShim.dll
    O2 - BHO: Google Toolbar Helper - {AA58ED58-01DD-4d91-8333-CF10577473F7} - C:\Program Files\Google\Google Toolbar\GoogleToolbar.dll
    O2 - BHO: Google Toolbar Notifier BHO - {AF69DE43-7D58-4638-B6FA-CE66B5AD205D} - C:\Program Files\Google\GoogleToolbarNotifier\5.1.1309.3572\swg.dll
    O2 - BHO: SingleInstance Class - {FDAD4DA1-61A2-4FD8-9C17-86F7AC245081} - C:\PROGRA~1\Yahoo!\Companion\Installs\cpn\YTSingleInstance.dll
    O3 - Toolbar: Yahoo! Toolbar - {EF99BD32-C1FB-11D2-892F-0090271D4F88} - C:\PROGRA~1\Yahoo!\Companion\Installs\cpn\yt.dll
    O3 - Toolbar: Google Toolbar - {2318C2B1-4965-11d4-9B18-009027A5CD4F} - C:\Program Files\Google\Google Toolbar\GoogleToolbar.dll
    O3 - Toolbar: (no name) - {0BF43445-2F28-4351-9252-17FE6E806AA0} - (no file)
    O4 - HKLM\..\Run: [Windows Defender] %ProgramFiles%\Windows Defender\MSASCui.exe -hide
    O4 - HKLM\..\Run: [StartCCC] "C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\CLIStart.exe" MSRun
    O4 - HKLM\..\Run: [RtHDVCpl] RtHDVCpl.exe
    O4 - HKLM\..\Run: [BkupTray] "C:\Program Files\NewTech Infosystems\NTI Backup Now 5\BkupTray.exe"
    O4 - HKLM\..\Run: [Adobe Reader Speed Launcher] "C:\Program Files\Adobe\Reader 9.0\Reader\Reader_sl.exe"
    O4 - HKLM\..\Run: [LManager] C:\PROGRA~1\LAUNCH~1\LManager.exe
    O4 - HKLM\..\Run: [SynTPEnh] C:\Program Files\Synaptics\SynTP\SynTPEnh.exe
    O4 - HKLM\..\Run: [Google Desktop Search] "C:\Program Files\Google\Google Desktop Search\GoogleDesktop.exe" /startup
    O4 - HKCU\..\Run: [swg] C:\Program Files\Google\GoogleToolbarNotifier\GoogleToolbarNotifier.exe
    O8 - Extra context menu item: Add to Google Photos Screensa&ver - res://C:\Windows\system32\GPhotos.scr/200
    O9 - Extra button: Send to OneNote - {2670000A-7350-4f3c-8081-5663EE0C6C49} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office12\ONBttnIE.dll
    O9 - Extra 'Tools' menuitem: S&end to OneNote - {2670000A-7350-4f3c-8081-5663EE0C6C49} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office12\ONBttnIE.dll
    O9 - Extra button: Research - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office12\REFIEBAR.DLL
    O13 - Gopher Prefix:
    O20 - AppInit_DLLs: C:\PROGRA~1\Google\GOOGLE~1\GoogleDesktopNetwork3.dll
    O23 - Service: McAfee Application Installer Cleanup (0237311249164757) (0237311249164757mcinstcleanup) - Unknown owner - C:\Users\frank\AppData\Local\Temp\023731~1.EXE (file missing)
    O23 - Service: Ati External Event Utility - ATI Technologies Inc. - C:\Windows\system32\Ati2evxx.exe
    O23 - Service: Automatic LiveUpdate Scheduler - Symantec Corporation - c:\Program Files\Symantec\LiveUpdate\AluSchedulerSvc.exe
    O23 - Service: NTI Backup Now 5 Agent Service (BUNAgentSvc) - NewTech Infosystems, Inc. - C:\Program Files\NewTech Infosystems\NTI Backup Now 5\Client\Agentsvc.exe
    O23 - Service: Empowering Technology Service (ETService) - Unknown owner - C:\Program Files\EMACHINES\eMachines Recovery Management\Service\ETService.exe
    O23 - Service: Google Desktop Manager 5.7.808.7150 (GoogleDesktopManager-080708-050100) - Google - C:\Program Files\Google\Google Desktop Search\GoogleDesktop.exe
    O23 - Service: IviRegMgr - InterVideo - C:\Program Files\Common Files\InterVideo\RegMgr\iviRegMgr.exe
    O23 - Service: LightScribeService Direct Disc Labeling Service (LightScribeService) - Hewlett-Packard Company - C:\Program Files\Common Files\LightScribe\LSSrvc.exe
    O23 - Service: LiveUpdate - Symantec Corporation - c:\Program Files\Symantec\LiveUpdate\LuComServer_3_4.EXE
    O23 - Service: McAfee Real-time Scanner (McShield) - Unknown owner - C:\Program Files\McAfee\VirusScan\McShield.exe (file missing)
    O23 - Service: McAfee SystemGuards (McSysmon) - Unknown owner - C:\PROGRA~1\McAfee\VIRUSS~1\mcsysmon.exe (file missing)
    O23 - Service: NTI Backup Now 5 Backup Service (NTIBackupSvc) - NewTech InfoSystems, Inc. - C:\Program Files\NewTech Infosystems\NTI Backup Now 5\BackupSvc.exe
    O23 - Service: NTI Backup Now 5 Scheduler Service (NTISchedulerSvc) - Unknown owner - C:\Program Files\NewTech Infosystems\NTI Backup Now 5\SchedulerSvc.exe

    --
    End of file - 6442 bytes
     
  6. buckeye_01

    buckeye_01 Thread Starter

    Joined:
    Jul 31, 2009
    Messages:
    8
    Looking at it myself I see there are a few things that need cleaned. Nothing really look out of place..to me.
     
  7. JohnWill

    JohnWill Retired Moderator

    Joined:
    Oct 19, 2002
    Messages:
    106,418
    I don't see anything obvious. I think I'd post a request in the HJT Log forum and ask someone to take a look. The blocking the installation of security applications sure sounds like malware to me!
     
  8. buckeye_01

    buckeye_01 Thread Starter

    Joined:
    Jul 31, 2009
    Messages:
    8
    I posted a question over there and no one got back with me. Does everything else look ok up there?
     
  9. JohnWill

    JohnWill Retired Moderator

    Joined:
    Oct 19, 2002
    Messages:
    106,418
    The rest looks OK. Note that the HJT forum is VERY busy, and it takes a long time for a typical problem to be totally addressed, so the wait can be significant.
     
  10. buckeye_01

    buckeye_01 Thread Starter

    Joined:
    Jul 31, 2009
    Messages:
    8
    Someone had turned network sharing off in Vista. I am not that familiar with Vista either. My wife happened to find it. Hope this helps someone in the future.
     
  11. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/848558

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice