Solved: new maxtor 200 GB hard drive ..?

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

timothye

Thread Starter
Joined
Nov 19, 2004
Messages
743
i have just installed a new maxtor HD . and it isnt viewable in my computer .. but i do see it in the device manager , i have tried all three settings . master cable select and slave . none of the setting would allow me to see the HD in my computer .. but asi say . i can see it in the device manager ..
would like to get this space available . any thoughts or sugestion ??
cheers
 
Joined
Dec 2, 1998
Messages
2,736
Have you now been able to partition and format it? (Not sure from your last post)
If not, you can do this in Disk Management by right-clicking on the new drive. Let us know if you are still having any probs.
 

timothye

Thread Starter
Joined
Nov 19, 2004
Messages
743
sorry i guess my last post wasnt very helpful .
no i cannot see the drive in my computer .. but as i said i can see it in the device manager .. also in the bios its there . but i dont have any access to it .
so how do i format it if i cant see it and it doesnt have a drive letter ( C:) or ( D)
cheers
 
Joined
Dec 2, 1998
Messages
2,736
You need to go into Disk Management. Right-click on My Computer and select Manage, then choose Disk Management. Make sure you have at least SP1 also...
 

timothye

Thread Starter
Joined
Nov 19, 2004
Messages
743
angel said:
You need to go into Disk Management. Right-click on My Computer and select Manage, then choose Disk Management. Make sure you have at least SP1 also...

ok i have found what your talking about .. i hit the management and up cane that window . its online now but how to i or do i make partitions or what is the next step . new to this , thanks for the help !!!
 
Joined
Dec 2, 1998
Messages
2,736
What options do you have when you right-click on the new drive in Disk Management?
 

timothye

Thread Starter
Joined
Nov 19, 2004
Messages
743
ANGEL::

thanks for your help .. i finally figured it out ..
for anyone else who has / had this problem ..

right click my computer / select manage ...
then in the new window click on manage dis( s) and select the disk that isnt found ..
make it online , right click the icon in front of the infor for the disc and do the above ..
then after it is online , then right click it again and select format set the options in the following screens . hten it will start to format the new drive . then wehn its done it should say in that window 100% done and healthy status . and then your good to go . fill it up or do what you like ..

again thanks all of you for your help ..
cheers
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Members online

Top